Tofas Team

Tam Versiyon: Radyatör çatlağı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar çatlak radyatöre lehim yapılıyormuş bu lehimi bildiğimiz lehim havyasıyla ve lehim teli ile yapsak tutarmı. Bu arada radyatör bakır.
Big Grin  tutmaz abi onlara oksijenli lehim senin dediğin radyatörcü bulup şişlettirirsin olur biter.
Radyatör biraz hassas bence tamirciye götür. Ek olarak yolda belde radyatör çatlar patlar su kaçırırsa sigara külü + japon yapıştırıcısı ile idareten tamir edebilirsiniz  3-5 Sigara içip külünü biriktirin sonra radyatördeki çatlak kısmı biraz temizleyip kuru iken sigara külünü dökün üzerine japon yapıştırıcısı damlatın kemik gibi oluyor. Araçta her zaman su japon sigara yedek bulunsun Smile
(05.12.2014, 13:23)exsantric yazdı: [ -> ]Big Grin  tutmaz abi onlara oksijenli lehim senin dediğin radyatörcü bulup şişlettirirsin olur biter.
bu şişleme olayı nedir kardeşim nasıl oluyo bilmiyorum kısaca anlatabilir misin? maliyeti nedir. Benimki yarım santim kılcal bi çatlak sadece.
Radyatör peteklerindeki tikanikliklari temizliyorlar
tamam çok sağolun
Çatlak tamirini herkes yapamaz rayatörcüye götürmelisin onların lehimleri farklı şişletme olayına gelince radyatörün üst kapağının lehimleri açılır kapak çıkartılır radyatörde dikine sıra sıra çubuk şeklinde su kanalları vardır ilaçlama yapılır ardından oralara ince kılıç gibi bir şiş sokularak tüm gözenekler temizlenir açılır bu işlemin çok faydası vardır radyatörü rahatlatır ardından radyatör toparlanır üst kapağı lehimlenir kaçak kontrolü yapılır teslim edilir buna 50 lira ücret alıyorlar ama radyatör yeni gibi oluyor