Tofas Team

Tam Versiyon: SRC Belgesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
2013 yılında SRC Belgesi almak için Şoförler federasyonuna telefon açmıştım. Bana SRC Belgesi almak için gereken evrakları söyledikten sonra 2003 yılı öncesinden sigortalı çalıştığımı belgelemem gerektiğini söyledi.

Sigorta müdürlüğüne gittim. İlk işe giriş tarihim 1994.
Fakat sistemde görünen işe başlama tarihimin 2012 olduğunu söyledi. Araştırma neticesinde 2012 yılında çalışmaya başladığım işyerinin muhasebecisinin bana yeni bir numara ile sigorta kaydı açtığını öğrendim. Bu hatanın telafisi yine vatandaş olarak bana yüklendi. Sigortaya dilekçemi verdim. Sigorta kayıtlarımın birleştirilmesini istedim. Dilekçemi kayda alıp bana kayıt numarası verdiler ve 3 ay sonra gelmemi söylediler. Ben bu süreç içerisinde kayıt numarasını kaybettim. 3 ay sonra sigortaya gittiğimde işlemimin yapılmamış olduğunu gördüm. Ortada dilekçemde yoktu. Dilekçede, bendeki kayıt numarasına sırra kadem basmış Smile

Bende sinirlendim ve takibi bırakıp SRC Belgesi almaktan vazgeçtim.

Bugün internette dolaşırken şöyle bir yazı okudum birkaç yerde:
" Başvuru sahibinin 25.02.2003 tarihinden önce alınmış C, D, E sınıfı sürücü belgelerinden birisi,
- Başvuru sahibinin 25.02.2003 tarihinden önce alınmış B sınıfı sürücü belgesine sahip olması halinde; B sınıfı sürücü belgesinin alındığı tarihten itibaren 25.02.2003 tarihine kadar en az 90 gün süreyle çalıştığını gösteren sosyal güvenlik kurumlarından alınmış belge,"

Benim ehliyetim C sınıfı. e ben hem sınavsız hemde sigorta bildirimi yapmadan SRC Belgesini sadece parasını ödeyerek alabiliyormuşum.

Kanunmu değişti yoksa Şoförler Federasyonunda telefonla görüştüğüm sekretermi beni yanılttı?
Şimdi ilk iş sadece parasını yatırıp istediğim SRC Belgesini alacağım.
src belgesinin tiplerini biliyorsunuz sanırım bu arada işiniz nakliyeyle mi alakalı kargo filan
(28.11.2014, 22:59)hüsami yazdı: [ -> ]src belgesinin tiplerini biliyorsunuz sanırım bu arada işiniz nakliyeyle mi alakalı kargo filan

Evet bilgim var. Yük taşıma yapıyorum.