Tofas Team

Tam Versiyon: Enjektörü tıkadık. Yanlış benzin kullanımı.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
 Arkadaşlar selam. Ankaradaki ve izmirdeki ustalarımın dedikleri gibi depo dibinde biriken kurum-toz-demir tozunu motorun çekmemesi için çeyrek depoda tutmam gerekirken zorunlu kaldım ve iki defa dibini de yaktım benzinin. Hatta bi seferinde evimin yakınında benzin bitti bidonla 5 litre alıp doldurdum zor çalıştırdım motoru. 6-7 defa marş yaptım anca aldı.

 Sonra bikaç gün bindikten sonra yine bikaç kez dibinde kullandım. Bir sabah aracı çalıştırdığımda vuruntulu ve sarsıntılı çalıştı bütün yol (yol kısaydı). O gece öyle bıraktım. Ertesi gün marşa bastım motor düzgün çalıştığı hale dönmüştü ancak ilk anahtarı çevirince gelen enjektör sesi değişti ve zorlanarak, az geliyor. Ve enjektör ışığı hiç yanmıyor. Benzinde çalıştırırım her zaman. Marştada yarım marştada. Işık iptal.
 
 Benzinin dibindeki kurumlaşmış tozları pislikleri çektirdik enjektöre tıkadık. Bu enjektör nerdedir ben çıkartıp temizleyebilirmiyim bilgisi olan yada nasıl bi işlem yapılır bilen varmıdır? Ustama götürecemde hemen götüremem. O zaman kadar bakılabilecekse ben bakayım.
Enjektör karbüratörün üstünde hava filtresini kaldırınca görürsün
[attachment=3887]
Daire içine aldığım yerde dikine duruyor
[attachment=3888]
Enjktörümüzde bu https://unluoto.com.tr/urunler/2539/enjektor-puskurtme-memesi-ie-dogan-kartal-sahin
Sökmesi takması temizlemesi nasıl olur onu bilmiyorum işte bi söküp incele istersen
Eyvallah Mustafa saol bakalım sökelim
mesajı düzenleyi bulamadım. deniyim bi zorlarsa bırakırım ama sokersem burda bi anlatırım fotoğraflı