Tofas Team

Tam Versiyon: Slx Motor Buji Modifiye Yapmak ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
İyi günler arkadaşlar.
Aracıma 296 derece eksantrik + taban mikseri ile çok güzel işler yaptım. Yakıt konusunu ve aracı biraz daha atikleştirme derdine düştüm.

http://www.tofasteam.com/Konu-Iridyum-Buji-Kablo-Seti-Hakinda-Yardim-edermisiniz?highlight=buji

Şu konuyu okudumda, buradaki arkadaş sanırım bobin ve kabloları değişerek baya güzel işler yapmış. Tabi bunu bu konuda yazmamış ama başka arkadaşın konusunda mesajında okumuştum..

"Ben aşağıdaki işlemleri yaptım gayette memnunum...

*Merceden W124 Ateşleme bobini
*NGK çift kafa LPG buji takımı
*Opel Vectra Buji kablo takımı"


Arkadaşın yorumu bu şekilde, kendisine yazdım ama cevap alamadım. Bende böyle birşey denemek istiyorum.
Deneyenler oldumu yada farklı daha iyi sonuçlar alan oldumu ?


Konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.
İyi forumlar...
Kendisi uzun zamandır sitemizde aktif değil bu yaptıklarının verimli olduğunu söylüyor ki mantıksız bişey değil açıklamalarıda var
facebooktan ulaşmayı denedinmi kendisine https://www.facebook.com/h.yurts
Evet faceden yazdım cevap gelmeyince konuyu açtm zatende, şuan mesaj attım görüşüyorum.
Gelişmeleri burayada yazarım..
enjeksiyonlularda da olabiliyo mu bu işlem.?
Enjeksiyonda varsa eğer buji değişirsin ve buji kablosu değiştirebilirsin ateşleme bobini değiştiremezsin
Arkadaşla görüştüm, ortalama 10 kuruş yakıtta farkeder diyor. Ayrıca dediği mercedes bobini şuan yok galiba.
Bende gittigidiyorda ultrasonic buji satan firma ile görüştüm. Şu şekilde yazmışlar :

Bujiler arasındaki fiyat farkları neden der seniz, hemen ifade edeyim; bujilerimizin hepsi ultrasonic performans verici özellikte sonuçta, ancak girdi maliyeti, kalite ve ürün spesifikasyon farkları var aralarında. En karakteristik farklar da şunlar :



Birinci alternatifiniz olan 209 tl lik buji; elektrotu iridyumdan yapılmış ve 0.5 mm incelikte bir bujidir. Bu incelikteki sivri uçtan malumunuz elektrik çok iyi atlar. Dayanıklı iridyum metal yapısı sayesinde bu buji 50.000 km gibi uzun ömürlüdür. Sadece 0.5 mm tıpkı bir iğne gibi ince olan iridyum elektrotu sayesinde bu buji her tip yakıt türünde; benzinli, lpg li veya çift yakıtlı, yani hem benzin ve hem de lpg kullanan dual fuel araçlarda ateşleme güvenliğini en üst seviyede, etkin bir şekilde başarıyla gerçekleştirmektedir. Bu 209 tl lik ultrasonic iridyum bujiyi birinci alternatifiniz olarak kesinlikle öneririm size. Bu ürünü satın almak isterseniz, linkte satışta olan ve fiyatı 209 tl yazan herhangi bir satışımı satın alabilirsiniz. 



İkinci alternatifiniz olan 99 tl lik ultrasonic bujiye gelince; bunun elektrotu ise kurşun kalem ucu gibi 1.5 mm ye kadar sivriltilmiş bir bujidir. Bu bujinin elektrotu iridyum değildir. Bu buji de yine ultrasonic performans verici özellikte olup, 15-20 bin km civarı kullanıma imkan verir. 99 tl lik bu ürünü satın almak isterseniz; linkte satışta olan ve fiyatı 99 tl yazan her hangi bir satışımı satın alabilirsiniz. 



Üçüncü ve dördüncü alternatifleriniz olan 79 ve 69 tl lik bujiler ise; bunlar da yine ultrasonic performans verici özelliktedir. Bu bujiler standart yapıda olduğundan bunların elektrot kalınlığı 2.5 mm dir. Bunlar 10-15 bin km civarı kullanıma imkan verir. Bu bujileri satın almak isterseniz, linkte satışta olan ve fiyatı 79 tl veya 69 tl yazan satışlarımdan her hangi birini satın alabilirsiniz. 



Birinci alternatifiniz olan 209 tl lik ultrasonic iridyum buji her açıdan süper bir üründür ve ilk tercihiniz olarak kesinlikle onu öneririm size. Bütçeniz 209 tl liğe el vermiyorsa, 99 tl liği satın alın derim. Bunlara bütçeniz el vermiyorsa, 79 tl liği veya 69 tl liği satın alabilirsiniz. Hangi fiyatlı ürünümüz olursa olsun, sonuçta bujilerimizin hepsi ultrasonic performans verici özellikteler. " 


209 tl lik modeli almayı düşünüyorum. Fikirleriniz nedir ?
usta eğer alırsan yorumlarını takip ediyor olacağım. benim arabayı alalı 15bin km yol yaptım ve aldığımdan beri hiç 1 tane bujisini bile değiştirmedim. geçen bir tane ustaya gösterdim tertemiz değiştirmemize gerek yok dedi. bende değiştirmişken bu tarz modifikasyonlardan deneyeyim diyorum.
Sanalpazardan aynı adamın ilanını gördüm cep no vermişti aradım konuştum şimdi. 69 tl den 209 tl ye kadar tüm ultrsaonicler aynı performasnı veriyormuş. Tabi 209 tl likde delik daha ince olduğundan yanma biraz daha seri olacaktır. Deneme amaçlı 99 tl lik alıp deniyecem, havale yaparsan 80 tl olur dedi, havale yapacam bende.

Adres bilgilerimi verdim kargoya verecek, pazartesi elimde olur sanırım. Takıp hemen bilgi veririm.
Ayrıca iridyum madde sadece 209 tl likde varmış, diğerlerinde yokmuş..
Ek olarak ultrasonic bujiyi satan ilgiliye mercedes bobininden falan bahsettim, hiç gerek yok fuzuli masraf dedi. Bu bujiyi alın farkı göreceksiniz dedi. Patentliymiş bujiler motora falan hiçbir zararı olmaz dedi...
Yanmayla ilgili iyileştirme modifikasyonda çok önemlidir performans buji ve buji kabloları kullanılır modifiye araçlarda ama bizim araçlar için alternatifler nelerdir deneme yanılma yoluyla bulabiliriz ürünü deneyip göreceksin sonucunu yazacaksın :ok
Araçtan çok memnunum birde yakıt düşse süper olacak, adama daha parasını yatırmadan ürünü kargoya verip takip noyu yolladı. Gidip parasınıda yatırdım bakalım neler olacak burada paylaşırım..

Ayrıca ultrasonic için motora aşındırma yapar zarar verir gibi yorumlarıda ilettim, adam diyo öyle şey olmaz patenti olan tek buji bizimki diyor, 10 yıldır satıyorum hiç sorun yaşamadık. Ürünü al kullan hemen bana dön diyo..
Sayfalar: 1 2 3 4