Tofas Team

Tam Versiyon: Sebebi nedir acaba?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
 Arkadaşlar cümleten iyi forumlar... 
 
 Malüm aracımı değiştirdim, 97 Model Doğan SLX aracımın ufak tefek sıkıntıları ile meşgulum.
 Dün dikkatimi çeken bir olay oldu, aracı çalıştırdığımda her zaman yapmasa da bazen farlar yanmıyor stop edip tekrar çalıştırdığımda devreye giriyor. Bazen de farlarda problem olmadığı halde sis farları yanmıyor göstergelerden benzin göstergesi devir saati ve hararet göstergesi çalışmıyor bazen kendi kendine çalışmaya başlıyor bazen o gece çalışmıyor daha sonra tekrar marş yaptığım zamanlarda çalışıyor. Sigortasından olduğunu düşünüp değiştirdim 1 seferinde düzeldi sonra aynı arızayı yine yapıyor. Bu arızanın sebebi nedir? Sigorta değişimi ile çözülecek bir problem değil.. Akü ile alakalı sıkıntım vardı şarj tutmama sebebinden dolayı onu değiştirdik inşallah sorun sigorta kutusundan değildir. Bu arada iç aydınlatmalardan birisi arızalı yerinden oynattığımda sigortaları attırdı sigortayı değiştirdim onun herhangi bir etkisi olur mu?
Sigorta tablasın kaçak olup olmadığını bir kontrol ettirin benimde benzer problemler vardı, kaçaktanmış...
Sigorta kutusu arızası bazen tutukluk yapıyor çalışmıyor işte söküp tadilat yapabilirsin üstünde
Evet belli bir ayarı yok sis farları kafasına göre takılıyor nasıl eserse çalışıyor yada çalışmıyor nasıl uygun görürse Smile ben elektrikçi arkadaşa kontrol ettireyim, herhalde yolda bırakacak bir arızaya sebep olmaz?
bendede benzer sorun olmuştu hatta selektör yaptığımda ve direksiyonu dibine kadarsola çevirdiğimde korna çalıyordu geçen gün stopların soldakinin ampül patladı onu değiştiriyimderken stopu söktüm birde baktım ki kısa devre yapıyormuş onu ayarladım kısa devre yapmasın diye  düzeldi şuan
O zaman benim sağ arka iç aydınlatmada problem var oradan şase yapıyor olabilir öncelikle ona bakayım diğer tarafa sonra geçeyim. Aracın sarsıntı durumuna göre düzeliyor olabilir.. Bunu denemek lazım.
Birde bugün farkettim benimde sol arka stop patlamış bugün tesadüf tabi ki Smile
 Benim bir sorunum daha var tekrar başlık açmak istemedim şöyle ki;

 Araç sabahları çalışmada zorlanıyordu aküden olduğunu tahmin ederek aküyü değiştirdim. 1 hafta kadar problemsiz olarak devam etti. Fakat şimdi yine zorlanıyor, anladım ki aküden değilmiş. Marşı çevirmekde zorlanıyor bir arkadaşım bunun marş dinamosundan kaynaklanabileceğini söyledi, sizin fikirleriniz nedir?
Marş dinamosu için röle bağlat elektrikçide birde avansı az düşür
Dediklerini yaptırıcam inşallah farklı bir problem yoktur, teşekkürler.