Tofas Team

Tam Versiyon: Araç içi genel temizlik yardım ??
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Öncelikle SelamunAleyküm, forumu uzun zamandır inceliyorum.Ve ilk konum bugüne kısmetmiş Smile Fazla uzatmayım lafı.Tofaşcı abilerim kardeşlerim, 2000 model şahinim var.Arabaya olan ilgim çok büyük yalnız tek eksikliğim pek bir bilgim olmaması.Arabanın halısını tavanını temizlemek istiyorum.Bunun için önerilerinizi bekliyorum.Şİmdiden teşekkürler
Alıntı:Beyler bildiğiniz üzre oto yıkamaya gidip araca otokuaför yaptırmak istediğinizde sizden en az 150 200 tl arası bir mevla istiyorlar bende eski bi otoyıkama işletmecisi olarak size ne nasıl yapılır anlatacağım.
Gerekli malzemeler
1 = 2 numara boya fırçası
2 = 4 5 liraya temin edebileceğiniz ABC-Aspirin gibi detay temizleyiciler.
3 = arap sabunu ( gıcır gıcır ediyor ne alaka demeyin Smile )
4 = Kova - leğen
5 = su kabinli elektirik süpürgesi ( su kabinli olmayanlar motoru yakmaz sadece süpürgenin içindeki keseyi parçalar veya koku yaptırır )
6 = Bez,singer,tornavida,pense.

Malzemelerimiz bukadar ilk önce kalorifer peteklerinin içini bir güzel fırçamızla temizliyoruz parlaklık versin diye kesinlikle torpido parlatıcısı kullanmayın tozu anında çeker arap sabunuyla su yapın fırçayı batırın iyice temizleyin fırçamızla nekadar detay varsa girin örnek verecek olursak gösterge panelinin altı teybin görünmeyen yerler vs. vs. yavaş yavaş gidiyorum ilk önce kücük işler.
Arabamızın içinde toprak kücüktaşları felan süpürgemizle çekiyoruz tertemiz yaptıktan sonra arap sabunuyla kovamızın içini biraz köpürtüp sonra içine aspirinimzi sıkıyoruz. fazla sıkmayın çünkü su her kirlenişinde değiştireceksiniz.

Başlıyoruz tavanı çitilemeye Big Grin 1 tur dönün sigara içiyorsanız sigara için dışarda hava alın 15 dk sonra felan aracın tavanına temiz su ve arap sabunuyla birdaha girin ve tavanı bitirin.

2. etap koltuklar koltuklara bolca sulu sulu arapsabunlu ve aspirinli suyu yedirin korkmayın birşey olmaz iyice yedirdikden sonra süpürgemizle üstünden 1 tur geçin yaşını ve çamurunu alması için birkez daha vurun birdaha süpürge ile çektirin ve sonkez vurun ve koltuklarıda bitirin.

3. etap ve en zoru tabanlar. Smile
tabana zor dememin sebebi taban koltuklar gibi kücük lekeli değilde daha çamurlu ve pistir. tabana koltukları sildiğiniz son su ile girin iyice çamurunu ve pisliğini atsın ama bol bol vurun yani bezi sıkmayın sulu sulu vurun sonra süpürgeyle 1 kere çektirin geçin bi 15 20 dk daha dinlenin.
2 3 kere bu dediğimi tekrarlayın ve son olarak temiz berrak bi suyla tekrar dönün.




sizde bu dediğim işlemleri 3 veya 4 ayda bir yaparsanız 1 gününüzü ayırıp arabanızda otoparfümü ve parlatıcı vs gibi şeyleri kullanmanıza gerek kalmaz tertemiz binersiniz.
ve size bir öneri asla torpido parlatıcısı kullanmayın torpidoyu güneşte çatlatır beyazlatır rengini soldurur.

Konu Buradan Kopyalanmıştır: http://www.tofasteam.com/Konu-oto-kuafor.html#ixzz3EVojl657
Daha Fazlası İçin! www.TofasTeam.com Adresini Ziyaret Ediniz!
Alıntıdır.
Konunun linki : Oto kuaför

bu uygulamayı kendi aracımda bizzat uyguladım güzel oluyor fakat taban halısı eskidiyse pek faydası olmuyor.
Yıkamacıma dedim abim aspirin kullanayımmı diyor salla onu koslayı al tabanı komple temizle koku yapar ama idare ediceksin tertemiz olur Smile
genel temizlik içinde süpür, tozunu al yeter.ağır temizlik yapmak niyetindeysen birdaha ki yazı bekle Big Grin suya deterjana bulaşma. zaten 2 gün sonra aynı olacak
Üye tanıtım bilgileri bölümünde tanıtım yapılmadığı için konuyu kilitliyorum
[Resim: kilit.png]