Tofas Team

Tam Versiyon: radyatör
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Herkese iyi günler.
Aracımın motoru şu anda 7000 km.Radyatörü büyük kazan 3 lü süper devir daim termostad sıfır yedek su deposu sıfır.Bu gün radyatör kapağını tekrar değiştirdim.Sorun şu,Yedek depodaki su seviyesi yarıya yakın.Aracımla 20-30 km gittikten sonra motor kaputunu açıp baktığımda yedek depo tamamen su ile dolu.Radyatör kapağını açınca yedek depodaki su radyatöre yavaş yavaş doluyor.Tekrar km yaptıktan sonra bakıyorum yedek depo yine fullenmiş.Hararetle ilgili hiç sıkıntı yok hatta normalden düşük.Aracım turbolu bu arada.Yağında bi anormallik yok eksilme renk değiştirme.Anlamadım gitti böyle bişeyle ilk defa karşılaşıyorum.
Fikri olan varmıdır acaba.
motor ısınınca radyatorden yedek depoya su gider. soğuyuncada yedek depodan radyotöre su gider.
aynı sıkıntı bende de var yedek depo su dolu oluyor ve sısıyor sonra stop edınce dusuyor ama radyator de su eksılme var ve hıc bır sekılde aracım da kacak yok bılmıyorum eksılen suyu bulamadım nere gıdıyor acaba bu suu ????
Conta yanık olabilirmi acaba diye düşünüyorum ancak yağda bi anormallik yok benim araçta.Su eksilmiyor sadece yer değiştiriyor.
Daha önce kullandığım tofaşlarda böyle bir şeyle karşılaşmadım hiç.Sıfır yada ikinci el hiç birinde.

Birde turbo işiyle ilgilenen arkadaşlar illaki vardır burada.
Silindir kapak contası nasıl olmalı.
kardesım sen bence gıt bıı motor yaptırdıgın ustaya bujılerı sokup baksın bende de aynı sıkayet vardı gıttık baktık ve 4 sılındır tarafından conta yanık cıktı :SS tam ıste motor yapılalı 7 ay oldu bakalım hayırlısı :S