Tofas Team

Tam Versiyon: Açık hava filtresi....
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Hava filtresi her araçta önemli bir ekipmandır.Havanın süzülerek motorun içine girmesini sağlar.
Orjinal bir araca direkt olarak uygulanan performans hava filtrelerinin uygulanmasından sonra güç arttırımı
yapması düşüktür.Mühendisler o araç için en iyi performansı verecek hava filtresini
üretip takarlar.O aracın orjinal filtresini kullandığınız müddetçe o araç için en ideali kullanılıyordur.

Aslında çoğu araçta performansı arttırdığı düşünülerek yapılan bir uygulamadır ancak açık tip hava filtreleri çalışma prensibi gereği motora daha çok hava emilimi sağlayarak yakıtın yakılmasında maksimum oranda oksijen kullanılmasını sağlar bu en temel çalışma prensibidir. Aracın yakıt sarfiyatınıda arttırır.

Anlık emilen hava soğuk bir şekilde motora ve ardından silindirlere çekilir tıpkı kömürü yellediğimizde nasıl kor haline geliyorsa yakıtın da maksimum oksijenle ateşlenmesini sağlar böylece silindirlerdeki yanma maksimuma ulaşır, performansa da 3- 5 bg kadar bir güce kadar etki eder. Aracın motor sesini değiştiren de budur kimileri için bu ses çok cezbedici olsa da bazıları için uğultudan başka bir değer görmemektedir.
Kimi Tamirciler Abi Adamlar Motora Toz KAçmasın Die Karburatöru Kapatıyo Diyolar Bide Hala Toz Girmesine Karşılık Filitre Takıyo Diyolar Sizde Gidip Açığını Taktırıyosunuz Çok Zararlı Diyolar Kullanan Arkadaşlar Varsa Yorum Atabilirmi ?
Devamlı olarak tozlu yollarda gideceksen tabi söküp kendi orjinalininkini takman lazım.Performans filtre nereye kadar tutacak tozu.
(18.09.2014, 18:19)BLue_HaVvk yazdı: [ -> ]Devamlı olarak tozlu yollarda gideceksen tabi söküp kendi orjinalininkini takman lazım.Performans filtre nereye kadar tutacak tozu.

Bilmiyorum Abi Ya Antalyanın Kepez İlçesinde Şu An İnşaat Var Her Mahallede Yolları Toz Toprak Götürüyo Dier İllerdekı Durum Ney Acaba ?