Tofas Team

Tam Versiyon: Motorun Hava Sesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
İyi geceler. Arkadaşlar aracıma gaz basınca hava sesi epey belli oluyor. Araba acaba hava mı almıyor. Hava filtresinin kapağını sıvı conta ile kapattım bantladım kenarlarını acaba o yüzden mi? Sanki gaza basınca vuuunnn sesi yerine hooooo diye ses geliyor. Neden acaba?
karbüratör hava alıyor olabilir. karbüratör derken kazan aklına gelmesin kazanın altındaki mekanizmadan bahsediyorum. iyi bir karbüratörcüye göster bence.
(11.09.2014, 00:40)71ghost71 yazdı: [ -> ]karbüratör hava alıyor olabilir. karbüratör derken kazan aklına gelmesin kazanın altındaki mekanizmadan bahsediyorum. iyi bir karbüratörcüye göster bence.

İyi fikir... Baktırmak lazım. İnşallah yolda filan kalmayız. Smile
benim araçtada vardı önceden. hatta usta farketti fısss dermiş gibi ses geliyodu hava alıyomuş yaptırdım hem ses kesildiydi hemde çekiş arttıydı. karbüratörcü hem karbüratörü tamir etti sesi kesti hemde güzelce temizledi 50tl aldı toplamda ama değdi.
(11.09.2014, 00:44)71ghost71 yazdı: [ -> ]benim araçtada vardı önceden. hatta usta farketti fısss dermiş gibi ses geliyodu hava alıyomuş yaptırdım hem ses kesildiydi hemde çekiş arttıydı. karbüratörcü hem karbüratörü tamir etti sesi kesti hemde güzelce temizledi 50tl aldı toplamda ama değdi.

İnşallah başka sorunlar çıkmaz... Korkuyorum arabayı ustaya göstermeye orası değişecek burası değişecek der diye. Smile
Siz siz olun Değişen parçaları atmayın
manifoltta çatlak fln olmasın
(11.09.2014, 08:23)pisyanci yazdı: [ -> ]manifoltta çatlak fln olmasın

Motor sıcak iken yıkamacıya çekmiştim arabayı motor içi yıkanmıştı. Sıcaktan birden soğuk su vurunca çatlama olur mu ki aklıma geldi?
Karbüratörde bir sorun yokmuş. Bu gün baktırdık sorunsuz çıktı.. Bu ses şu şekilde daha fazla mesela rampa aşağı arabayı viteste salınca motor sesinden çok hava sesi geçiyor voooo diye motor sesi geleceğine hoooo ediyor. Sesini kaydetmeye çalışacağım yarın...
Evet kaydettim. Aracı rampa aşağı viteste salınca hava sesi geliyor. Şu sese bir bakın iyice dinleyin özeliikle 4- 7 saniye arasını... Lütfen yardımcı olun neyin sesi bu? O kadar usta gezdim bilen çıkmadı. Lütfen kafayı yiyeceğim..!!! Frown Frown Frown Frown Frown

http://www.youtube.com/watch?v=s56v02I5s7I&feature=youtu.be
Sayfalar: 1 2 3