Tofas Team

Tam Versiyon: tofaş ön arka disk fren
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-sok-tofas-arka-disk-fren-149586849/detay
walla arkaya disk fren olsa süper olur ama 2bintl vermek manyaklık olur :=)
yuh Angry 124 lerin arka frenleri değil mi bu, adam altın mı zannediyo
Disk Olması Süper Bişey Fakat 2 Bin Tl Çok Fazla
ne kadar randımanlı olur oda meçul Smile
İlk çıkan 124 lerde 4 teker disk frendi.Frene bastığında 4 teker kilitleyip takla attırdığı için sonradan değiştirmişler.Bizim arabalarada olur ama sıkıntılı bir durum öle 2,000 TL civarıda tutmaz.
ben kullandığım 124'lerde hiç ani fren esnasında takla atacakmış gibi hissetmedim. aksine 4 teker disk olduğu için araba ani fren tepkimesinde direk yola yapışıyor. yeni araçlara dikkat ettiğim zaman audi vs hep 4 tekerinde disk olduğunu görüyorum.
Takla atma felan olayi yoktur sanmam maliyeti dusurmek amacli kampanaya donmuslerdir
ABS (Kilitlenme Karşıtı Frenleme Sistemi), taşıt araçlarının her türlü yük durumunda bütün yol koşullarında ve çeşitli süratlerdeki zorunlu durumlarda yapılacak ani frenlemelerde tekerleklerin kilitlenmesini önleyerek direksiyondaki tam hakimiyeti sağlayan fren sistemidir. ABS, Almanca Antiblockier-system veya İngilizce Anti-lock Braking System ifadelerinin kısa yazım biçimidir. Kilitlenmeyen fren sistemi anlamına gelir.

ABS fren durumunda her bir tekerleğin devir sayısındaki değişikliği bir kontrol ünitesi aracılığı ile denetleyen bir sistemdir. Dönüş sayısının ani düşmesi (örneğin kaygan zeminde fren yapma durumunda) ve tekerleğin kilitlenmesi durumunda kontrol ünitesi otomatik olarak fren basıncını düşürür. Tekerlek tekrar hızlanınca fren basıncını tekrar yükselterek tekerlek frenlenir. Bu aşama saniyede birçok kez gerçekleşir. Sağ ve sol tarafın ayrı zeminlerde olması halinde bile (örneğin sağ tekerlekler ıslak sol tekerlekler kuru zeminde) herhangi bir kilitlenme veya kayma söz konusu değildir. Bu sayede direksiyona hakimiyet tam, fren mesafesi oldukça kısadır.

Fizik kanunlarının dışına asla çıkılamaz, yani çeşitli fizik kanunları her zaman mevcuttur. Islak zeminde ABS söz konusu olsa bile fren mesafesi kuru zeminden daha fazladır. Fren sırasında çeşitli doğal kanunlar her zaman söz konusudur. Bunları hiçbir şey önleyemez. Amaç bu kanunların optimal olarak kullanmaktır. Bir sürücü eğer bir viraja mümkün olan en yüksek sınır süratinden daha yüksek bir süratle girerse ABS ona ancak otomobilin buzda kaymamasına yardımcı olacağı kadar yardım edebilir. Sensörler devamlı olarak yavaşlamanın her anında tekerleklerin doğru devir sayısında olup olmadıklarını hassas olarak kaydeder. Tekerleklerden birisinin devir sayısının çok düşük olması halinde kilitlenme tehlikesi fren basıncı o tekerlekteki sensör tarafından azaltılır bu suretle tekerlek tekrar normal dönüş süratine ulaşır tehlikeli duruş hali ortadan kalkar fren durumundaki normal hızıyla dönmeye başlar bu anda tekrar o tekerlekteki fren basıncı sensör tarafından yükseltilir. Yeniden kilitlenme olursa aynı olay tekrarlanır.

ALINTIDIR......


ABS olmadıktan sonra 10 tane disk taksanda olmaz.Orjinalle nasılsa öyle idare etcez herhalde..
yalnız abs her durumda iyi değildir,
abs nin tek faydası tekerler kilitlenmediği için direksiyonla sağa sola kaçabiliyorsnuz, ama bizimkilerin tekerler kilitlenince çevirsende düz gider.

abs li aracı buz, kum, ve ıslak zeminde kullanıp normal frenle test ederseniz durma mesafesi daha uzun. ayrıca teker kaymadığı için yarattığı güvensizlikde cabası Smile