Tofas Team

Tam Versiyon: Elektrik tesisatını elden geçirme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
merhaba arkadaşlar aracımın elektrik tesisatını elden geçirmek istiyorum konsol falan sökülcek . maliyet ne olur bana . yada kendim yapabilirmiyim takip ederek neyi nerden söktüğüme .?
İlk defa yapıyorsan kuvvetli bir hafıya ihtiyacın var.Biraz sıkıntılı bir durum torpido sökme işlemi.Elektrikçiye gitsen iyi olur hem onlar daha güzel bi şekilde toplarlar elektrik aksamını.
Eğer oto elektrikci değilsen veya kuvvetli bir hafızan yok ise hiç bulaşma derim..
Kendi başına zaten çok zor en az bir kişi olmalı yanında. Ve çok fazla zamanını alacaktır..
Eğer kabloları orjinal soketli ve set halinde alıcak olursan kendin yapman biraz daha kolaylaşır fakat farklı kablolar ile söküp tek tek takıp soketlemek 2-3 gününüzü alabilir.

Maliyet konusunda ise bir konuda bir üyemizin paylaştığı fiyatlar bu şekildeydi..
Motor tesisatı 185 TL, Torpido tesisatı 200 TL, Arka tesisat 175 TL

Malzemeleri ayarlayıp bir oto elektrikçi ile fiyatta anlaşmanız daha iyi olur.
Benim arabada farlar yanık ken sag sinyali cok gec veriyo ama farları kısarak . Sol sinyal ve 4 luler hic yok . Frene basınca da ledlerde kısılma oluyor . Kendim araba tamircisiyim bu ise girdigimde hem tamir yapiyodum ayni dukkanda olan Elektrik ustasina da yardım ediyordum. Konsol sokmek benim icin basit ama bunun nedeni ne olabilir . Farlardan 4lulere elektrik çekmişler o olabilir mi?
Frene basınca gösterge ledlerindeki kısılmanın genelde sebebi stop fişleri ve stop duylarıdır bunları değiştirmekle işe başla
sonra göstergedeki sol sinyalin siyah kablosuna başka bir yerden şase güçlendirmesi yap
dörtlü anahtarını değiştir
Stoplarin duylarini iptal edicem bugun hepsini led yapicam . Soket kontrolunu de yapicam bakalim duzelecek mi . Korkuyorum yanicak araba bi yerde diye .