Tofas Team

Tam Versiyon: Tavsiyelerini bekliyorum
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Uzun zamandır araca pasta cila ve solan tamponları boyamak istiyorum. Pasta ve cilayı ayrı ayrı yapıcam. Aracın rengi beyaz. Boyada küçük küçük çukurlar ve sonradan boyanan parçalarda pütürler var. Haliyle kılcal çiziklerde var. Bunları gidermek istiyorum. Tabi fabrikan çıkma gibi olmaz ama düzelsin istiyorum. Pasta için tavsiyelerinizi bekliyorum tabi astarı görmemem lazım Big Grin Cilada arıyorum. 2, 3 ay araçta durcak bi cila olsa bana yeter tekrar uğraşırım. Birde plastik parçaları boyamak için plastik astarı ve siyah boya orjinal tampon renginde tavsiyelerini bekliyorum. Fiyat çıkartıyorum yarın gidip bakabilirim. Biraz acil.
Meguiars ürünlerini öneririm sonax ve turtle waxta iyidir ama pastada kesinlikle meguiars al cilada ne aldıgın öenmli değil sadece kaliteli olsun
tampona ısı tabancası tuttur renginin siyahlastıgını görürsün
Meguiarsta bir kaç ürün buldum. Şişeleri çok pahalı olduğu için bölünmüş olarak olabilirim. Meguiars M105-M205 gördüm internette 250 gr ikisi 50 tl birde m105 Ultra Cut Compound Pasta var. Bu benim için daha iyi olur bence çünkü boyada küçük çukurlar var. Pastasını da Meguiars alabilirim. Arka tamponda ısıtma işe yararda ön tampon daha önce boyandı ufak bi işlem gördü ısının işe yarıyacağını zannetmiyorum ön tampon için.
m105-m205 ikilisi iyidir.Kalın ve ince pasta.Bölünmüş şekilde 250 gr 2 3 kere pasta yaptırır bütün arabaya.Ama makine olmadan dairesel çizik dışındaki çizikleri pek azaltamassınız.Sonradan boyanan pütürlü dediğiniz yerlerde su zımparası olmadan geçmez.Pasta onları almıyor çünkü.Pastadan önce bi kil atarsaınız iyi olur.Onunda 50 gr mı en fazla 15 20 tl dir.Üzerine canınız hangi markayı isterse bi boya koruma atarsınız uzun ömürlü olur
M105-205 dediğiniz gibi kalın ve ince pasta mı? ben biri pasta biri cila olarak duymuştum. Eğer öyleyse bu su zımparasıyla pütürü giderip üzerine kil uygularım. Daha sonra M105-205 sonrasında cila ve ardından boya koruma olarak FK 1000P wax iyi olur diye duydum. uzun ömürlü olması içinde her iki yıkamada meguiars ultimate quik detailer kullanılabildiğini okudum. Bu planı izlemeyi düşünüyorum sizce olur mu?
m105 kalın pasta diğe tabir ettiğimiz.205 te harelenme dalgalanma ve daireseller için.Su zımparası 2500 3000 grit yeterli olur fakat hiç bilmediğin bişeyse bence çok dikkatli ol.Benimde yapmam gereken yerler var fakat cesaret edemedim.Ama şu da bi gerçek pastayla çıkmayacak kuş pisliği lekeleri dalgalanma vs. su zımparasıyla pürüzsüz hale gelir cam gibi olur.FK açık renkler için önerilir ama benim kırmızıdada kullanıyorum çok güzel wax.

Ekleme yapayım 105-205 den sonra ayrıca bi cilaya gerek yok.
Meguiars'ın birçok serisi var. M66, M80, M105, M205 v.s v.s. Öncelikle aracının boyasının durumuna tam olarak uygun bi ürün seçmelisin. Yoksa hem parana hem boyana hemde zamanına yazık edersin.
Boyanın durumu kötü ise uygulamadan önce kil geçmen şart.
Zımparayı ucundan nazikçe denerim olursa devam ederim olmazsa bırakırım.kil uygulasam iyi olur etek altlarında, kaputta falan lekeler var. Boyada çizikler mevcut derin çizikler değil tabi ama boyanın kendisi küçük çukurlaşmalar var onları düzeltmek için yüksek aşındırıcı işimi görür diye düşünüyorum.
Çukurlaşma derken nasıl yani anlamadım.Elinle dokundugun zaman mı fark ediliyor çukur.Eğer öyleyse 1500 grit zımparaya kadar inmen gerek.Ki bu da bizimki gibi eski araçlarda astara kadar inmek gibi bişey.Resim olsa iyi olur
Araca boya yapılmıştı 2007 yılında boyadan dolayı o şekilde oldu. Dikkatli bakınca boyada belli oluyor gerçe beyaz araç, koyu renklerde o kadar belli olmuyor arabayı babam aldığı için pek fırsat bulamıyorum şu aralar bi ara fotoğraf atarım.