Tofas Team

Tam Versiyon: BMW motoru takılır mı ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
s.a beyler bildiğiniz üzere motoru yeniden yaptıracağım. bugün abimin arkadaşıyla konuşurken abi arabaya bmw m40 pistonu mu taktırsam dedim. o da bende Bmw 3.16 motoru var komple yeni toplandı onu takalım dedi. E30 motoru bahsettiğim. kendi arabaları pert oldu. şimdi benim sorum bu motor bizim arabaya uyar mı ? yararı olur mu ? şimdiden teşekkürler.
(07.08.2014, 01:04)berko10 yazdı: [ -> ]s.a beyler bildiğiniz üzere motoru yeniden yaptıracağım. bugün abimin arkadaşıyla konuşurken abi arabaya bmw m40 pistonu mu taktırsam dedim. o da bende Bmw 3.16 motoru var komple yeni toplandı onu takalım dedi. E30 motoru bahsettiğim. kendi arabaları pert oldu. şimdi benim sorum bu motor bizim arabaya uyar mı ? yararı olur mu ? şimdiden teşekkürler.

bizim burda karıt sanayisinde adamın biri taktırmıştı motor ucmasın diye beton attılar düşün Big Grin
Ruhsata işletmen gerek berk. İşletmede sorun çıkmazssa git arabana doch motoru atsanda sıkıntı olmaz.
Motor seri numarasını ruhsata yazdıracaksın. Başka araçtan çok motor alıp taktık o şekilde ama farklı bir markanın motorunu takmaya birşey derlermi orasını bilemem.. Hesap kitap işleri devreye girecektir aracın fabrika plan projesine uyuyorsa takılır sanırım.. Bunun içinde makine mühendisliği odasına gidip proje bedeli ödeyip yeni proje yaptırılıyordu tabiki aracın şasesi fren sistemi vs motora yeterli geliyorsa yapılıyor..yan dükkandan kulak misafiri olduğum konuşmalardan aklımda öyle kaldı.
Bu konuştugum kişi muayene istasyonunda çalışıyor.dedim ruhsata nasıl işletcez faturası varmı.o kolay ben hallederim dedi.
Fatura zaten mecbur faturasız motor change oluyor ( bizim tabirimizle çenç motor ) yani çalıntı. Onun için önce fatura alacaksın, motoruda evine getirerceksin, Proje çizdirteceksin, ustaya götürteceksin takacak muayene işletme falan bitiyor sonra.
peki taktırma hariç diğer işlemlerin tutarı nedir ?
Ne gerek var Orjinali yetmiyormu napacan BMW motorunu bırak orjinaliyle kalsın hiç taktırma bence motoru güçlendirm ek istiyorsan dereceli dörtlü manifot turbo filan yaptır daha iyi ama BMW motoru taktırma derim
(07.08.2014, 14:59)tofas42 yazdı: [ -> ]Ne gerek var Orjinali yetmiyormu napacan BMW motorunu bırak orjinaliyle kalsın hiç taktırma bence motoru güçlendirm ek istiyorsan dereceli dörtlü manifot turbo filan yaptır daha iyi ama BMW motoru taktırma derim

turbo motorun ömrünü çabuk bitiriyo filan diyolar.
hiç bi sıkıntı olmaz eğer motorunu alacağın araba pertse faturaya gerek yok pert belgesi yeterli bi muameleceiye git onlar hlleder 300-500 bişey tutar sanırım ruhsat dahil ama motorla beraber şanzımanıda alki işe yarasın
Sayfalar: 1 2 3