Tofas Team

Tam Versiyon: Yolda giderlen aniden elektrik kesmesi ve tekrar çalışmama.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar merhaba.
1994 model Şahin sahibiyim.
Aracımla akşam yolda giderken birden elektrik kesti tüm far ve göstergeler ile arka ışıklar söndü. Aracı durdurdum. tekrar kontak verdiğimde ışıklar yanmadı. dörtlüleri açtım. Hiçbiri yanmadı ve cızlama sesi geldi . 4 lüleri kapattım. Akü kutupbaşlarını temizleyip tekrar taktım. Işıklar geldi. Ancak araç çalışmadı.4lülerden ses kesildi. ancak aracı çalıştıramıyorum. İki beygirle gene olmadı.Smile itekleyip vurdurmayı denedim ancak araç almadı.
Problem ne olabilir ?
sigorta kutusunu kontrol et birde ateşleme rolesine baktır
Sigorta kutusunu kurcala sorun onda gibi
Ateşleme rölesi dediğiniz nedir? Nerde bulunur? Sigorta kutusuna bakacağım ama ustalar akü kutup başından olur dediler. Sizce böyle birşey olabilir mi ? Yada kaçak olabilir mi ? Kısa devreden korkuyorum ama?
Birde araçta kısa devre oluyp olmadığını nasıl anlarım ?
Ateşleme rölesi diye bişey yok öyle bir yerde de değil sorun bir kablo yardımıyla akünün + kutbundan elektrik alıp ateşleme bobininin +bacağına elektrik verip aracı gözlemleyebilirmisin normalde kontak açılacak araç çalışabilir olacak eğer yolda kaldıysan çözüm olabilir bu sana
Arkadaşlar sorunu buldum V kayışı kaçırıyor bu yüzden alternatörü döndürmüyor o yüzden aküyü şarz etmiyor.Başka bir akü ile çalıştırmayı denedik araç çalıştı.Bugünde V kaıyışını değiştireceğim. İnşallah sorun sadece V kayışındandır öyle umuyorum.