Tofas Team

Tam Versiyon: Carbon Clean hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaslar Carbon clean hakkında bilgisi ve daha once yaptırmıs olan var mı ?
Carbon Clean Nedir?

Basitçe ; Motor yanma odası , enjektör , turbo , katalitik gibi yanma ve yanma sonrası egzoz gazının geçtiği hatların , Karbon teknik firmasının carbon clean deterjanıyla, bu bölgelerde biriken karbonun yumuşatılarak yerinden ayrılarak yanmasını sağlamak. Böylece motorun ferahlamasına sebep olup daha sessiz, daha performanslı ve yakıt tasarruflu hale geleceği iddia ediliyor.

Bu işlem depoya katkı koymak yoluyla değil, doğrudan aracın yakıt filtresinden motora giden hatta mazon+deterjan karışımı konarak motorun çalıştırılması suretiyle yapılmaktadır.

Alternatif markalarda (Würth) yakıt deposuna konan katkılarda mevcut. Bu konuda benim bir çalışmam olmadığından yorum yapamıyorum.

Carbon Clean daha çok çekiş düşüklüğü gibi problemler sebebiyle uygulanan bir temizleme yontemi.
bu arada 150 bini geçmiş araçlarda pek fazla bi değişim olmayacağı söyleniyor

en fazla %2 -3 kadar tasarruf edersiniz araba sessiz çalışır bence gerekmeyen bi uygulama ama siz bilirsiniz bazı araçlarada epey etkili oluyor buda videosu
http://www.youtube.com/watch?v=FtWt60cqwic
ben eski doğanıma yaptırmıştım.daha doğrusu usta yaptı enjektörden arıza verince bunu yapınca değişebilir demişti.80 90 lira da para almıştı boğazına durasıca Big Grin ben yaptırdım ama gözle görülür bi fark gördün mü dersen hayır Smile belki de faydası vardır bilemem Smile