Tofas Team

Tam Versiyon: Oto Teyp - Hoparlor Baglantisi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaslar merhaba. Aracimi aldigim kişi oto elektrikcisiydi. Araçta eski tip kasetçalarlı teyp vardı. Hazır arabayı alırken başka teyp alıp elektrikçiye bağlattım. Araçta arkada iki hoparlör, kapı ceplerinde iki hoparlör var. Elektrikçi bağlantıyı yanlış yapmış. Arka ön ayarı yapmaya kalkarken sağ-sol değişiyor, sağ-sol ayarı yaparken arka ön değişiyor. Kısacası teypten çıkan kabloları yanlış hoparlörlere bağlamış. Örneğin sağ arkaya gideni sağ öne vermiş, sağ öne gideni sol arkaya vermiş. Bölye böyle karışıklık var. Bu, araçtaki ses kalitesinde düşmeye neden olur mu? Söküp doğru şekilde bağlamam faydalı olur mu?
Stereo olarak dinlemiyorsun bu da kulağa itici gelir onları düzeltmekte fayda var araçlarda mor ve yeşil renkli kablolar arka gri ve beyaz olan kablolar ön hoparlör kablolarıdır üzerinde sağ sol olarak yazar ayrıca bunada dikkat edilmesi gerek

[Resim: Resim128.jpg]
Anladım tesekkurler. Son bir soru, eger hoparlorlerden gelen kablolarda hangi hoparlorlerden geldigini belirten isaret yoksa bu renkler standart renkler mi? Hoparlorlerden hep ayni renkler mi gelir?
Hoparlör kablosunu bağlayan nasıl bağladıysa öyledir ona renk veren olmaz bende mesela hepsi yeşil renk zamanında almıştım baya her hoparlöre aynı kabloyu döşedim onu sen tespit edeceksin teyp çalışırken hoparlör kablolarını bağlı oldukları yerden ayır hangi hoparlör sustuysa o kabloyu ayır olması gereken kabloya bağla çıkardığın kablonunda hangi hoparlöre gittiğini anlamış olursun böyle böyle düzeltirsin
Evet arabanin icinde kablo takip etmek zor olur simdi, dedigin yontem aklima yatti. Tesekkur ettim, problemim cozulmustur benim. İyi geceler.