Tofas Team

Tam Versiyon: Kaç sene fark eder?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar çoğumuzun arabası sanırım garajda durmuyordur...

Çürüme ve yıpranma açısından 3 şekilde yıpranma payları kaç sene olur sizce.

1.Yaz kış dışarda duran
2.Üç tarafı kapalı girişi açık yerde
3.Yaz kış yağmur güneş göremeyen tamamen kapalı yerde

Sizce kaç sene fark eder...
abi herşeyden önce arabanın bulundugu şehir önemli nemli mi kurak mı.
Aracı temiz tutmak kelimesini sadece yıkamaya sokup cilalamak olarak algılayanlar için 1 sene içinde çürümeye başlayacak demektir..

Kapalı açık nemli kuru çok birşey farketmez. Eğer ki aracınızın A dan Z ye herşeyi ile ilgileniyorsanız çürüme süresi siz ilgilenmeyi bırakana kadar yaşanmayacaktır.

Misal ben 2 3 ayda bir kapıları söker içlerini temizlerim tozdan kirden arındırırım bolca yağlarım.. Su birikecek biryer bırakmam araçta..
Aracı uzun süre ıslak bırakmamak lazım.. Yağmurlu havalarda bile durulduğunda kapı içlerini direkleri bez ile silip kapı çıtaları altlarında biriken suyuda akıtmak gerek.. En fazla çürük oluşan yer zaten ön kapı direği ve arka kapı sacı.. Boya solmaya sararmaya başladığında önlemini almak gerekiyor, tabiki beyaz araçta belli oluyor bu durum..

Tüm Fitilleri 6 ayda veya çok yıpranmamışsa 12 ayda bir değişirim.
Sürekli güneş altında kalan bir aracın en çok zarar göreceği yerlerdir fitilleri..
Cam filmi yasak ancak mecburen iç aksamı ve bizi sıcaktan koruması için kullanıyorum. Aracın İçi aşırı ısındığında da içerideki hava buhar yaparak nem oluşturuyor. Yani aşırı kuraklıkta sıkıntıdır..

En uzun çürüme süresini Serin ve kuru biryerde sağlarsınız. Kapalı otopark faydalı olur eğer zemin katlarda değil ise rutubet nem olmayan yerlerde ise uzun süre aracı korur..
abi kapalıysa her türlü ömürlük olur geri kalanı piyango .
hani bi haber de adam 35 yıldır arabayı dışarı çıkartmamış falan ...
düşün giresunda nemin kralı var yine de arac sıfır gibiydi
Komple kapalı garajda, branda ile örtülmüş, çekme belgeli ( borç vs olmaması için ) arada bir marş basılmış benzin bittiğinde kullanılmamış bidonla benzin koymuş. Dakka başı su tutmamış araç en iyisidir.