Tofas Team

Tam Versiyon: bagaj zangırtısı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum jbl gto 7001 mono anfi ve cerwin vega mobile u max 1400 wat 400 rms subwoofer kullanıyorum bagaja ses yalıtımı yaptığım halde uçacak gibi duruyor zangır zangır oynuyor bu zangırtıyı kesmek için pandizota 2 tane port deliği açsam olurmu basta kaybım olurmu
Ne yaparsan yap bagajda kabin varken o zingirti gelir hava deligi olursa cok cok az azalabilir oda belki Smile
bas ta kaybın olmaz kardeşm hatta daha iyi olur bas içeriye daha çok girer pandizota 30 cm delik delip sub. kapagıyla kapatırdık deliği bas oldugu gibi içeri gelirdi.
Seste kayip olmaz tabiki yanlis anlasilmasin Smile zingirti kesilir ama
(07.07.2014, 01:12)jigsaw_54 yazdı: [ -> ]Ne yaparsan yap bagajda kabin varken o zingirti gelir hava deligi olursa cok cok az azalabilir oda belki Smile

(07.07.2014, 01:25)jigsaw_54 yazdı: [ -> ]Seste kayip olmaz tabiki yanlis anlasilmasin Smile zingirti kesilir ama

İki mesajınız birbiriyle çelişiyor Wink

Gelelim soruna arka cam önündeki pandizota Port açarsanız bass'da kayıp olmaz yumuşama olur.
Bu yumuşama ile daha yüksek bass sesi hissedersiniz. Bunun sebebide bagajda sıkışan havanın açtığınız port sayesinde bagaj boşluklarından zorlanarak kayıplara yol açması değilde porttan içeriye akın etmesinin sebebidir.

Bu uygulama Bass içinde faydalı olacaktır yüksek ses ile düşük hacimli bagajlarda basslar kendi ürettikleri basınç ile zarar görebiliyor..

Bir tane değilde açabildiğiniz kadar port örneğin 2 veya 3 veya büyük bir port açmak çok daha sağlam olur.. Tabi görüntüyü bozmadan..

Bu arada ovallerinizde de ses bozulmalarına sebebiyet vermeyecektir. Bagaj pandizot sacının tamamen kesilmesi de seste büyük verim sağlamaktadır hatırlatmış olalım.
Sağolun arkadaşlar pandizotu sokucem birazdan kasislerden geçerken gacır gucur ses yapıyor hem ona bakayım
(07.07.2014, 13:49)barbin39 yazdı: [ -> ]Sağolun arkadaşlar pandizotu sokucem birazdan kasislerden geçerken gacır gucur ses yapıyor hem ona bakayım

o dert bende de var ya cam fitiline sürtüyo araya bi sünger gibi bişey koymak lazım.