Tofas Team

Tam Versiyon: Hoparlör Tamiri
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar bir sene önce pioneer marka 600w oval almıştım.Geçen gün şunlara bir kabin yapayım dedim.İşe koyuldum.Hoparlörleri yerleştirirken biri elimden kaydı yere düştü üst kismındaki tiz bölümü yerinden çıkti.Bende çıkan yeri güzelce yapistirdım.Sonra hoparloru yerine taktim.Araca bagladiktan sonra baktim bi yere düşen hoparlör bas vurmuyor sadece tiz çalışıyor.biraz inceledim hoparlör hic esnemiyor.yani normal çalisan bir hoparlorü hafiften bastırdığınızda bas vurmaz ses kısılır ya aynı öyle.Arkadaşlar bunun tamiri var mi yoksa yeni hoparlör mü alıyım?
Twittera gelen kablolar var diyaframın üzerinden çıkıp gelen,tam orada lehim var göbeğe doğru gidiyor orada kırılma olmuştur göbeğe gitmiyordur bağlantı bıçakla temizleyip kırığı lehimle tamir edebilirsin
İlk başta bende öyle tahmin ettim.Sonra diyaframın sanki japon la yapıştırmış gibi sıkıştığını gördüm.Yani üzerine bastırdığınızda ileri geri esniyor ya o hareket yok.İçine çekmiş gibi.
Elinle oynattığında esnemiyorsa lehim falan ile alakası olmaz, eğer ileri geri oynasa o zaman bağlantıları sorunlu diyebilirdik ancak bunun taş gibi olup hiç oynamaması veya sürtünme yapıp haşır huşur ses çıkarması göbeği yani sargısı dağılmış demektir. Açılıp sargı yenilenicek içi temizlenicek ve tekrar takılacak..
İyi ses aldığınız hoparlörünüz ise yaptırıp kullanabilirsiniz 20 30 lira ücreti oluyor..
Üzerine bastırdığımda esnemiyor deseydin başta hiç yorum yapmazdım direkt tamir ettir derdim ben teybi açtığımda esnemiyor kıpramıyor gibi düşündüm 20 liraya tamir ediyorlar onu