Tofas Team

Tam Versiyon: gösterge led döşeme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar geçen hafta karaköyde şerit led almıştım metresi 7 dolar mavi renk 1 dolarda dış korumasıydı.Canım sıkıldı aracın göstergelerine takma gibi amacımda vardı açıkcası ve uygulamaya başladım Öncelikle şerit lede dış koruma plastigini geçiriyoruz ve fön makinesiyle ısıttıgımızda şeridin şeklini alıyor yapışıyor hemen hiç fark edilmiyor dışardan.Bu korumanın amacı su v.b. girmemesi için.Daha sonra aracın gösterge tablosunun sag-sol sinyal kapaklarını söküp altından iki adet vidayı söküyoruz daha sonra kendimize doğru çekip üzerindeki 3 adet soketi çıkarıyoruz ve km saatinin kablosunu çıkarıyoruz.Direksiyonu sökerseniz daha rahat çıkarıp takarsınız göstergeyi ben sökmedim direksiyonu zamanım yoktu ama becerdim yinede daha sonra göstergenin ön kısmını kendimize çekip arka tarafından ayırıyoruz ilk önce yeşil kapağı söktüm ışık oldukça kuvvetlendi fakat hoşuma gitmedi sarı renk daha sonra mavi park ampülü vardı elimde onu taktım oda direk karşıyı gösteriyordu yanlara dağılmıyordu onuda takmadım kapaksız bıraktım ve km göstergesini taktım ibresiyle sonra yandan delik açıp kablosunu geçirdim ledin led"in bir özelligide 3 tanede bir kesile biliyor.ben 6şar yaptım hafif japon sürdüm kendisindede vardı zaten çift taraflı bant. kuruduktan sonra hepsini bu şekilde uyguladım elektrigi ise hemen gösterge aydınlatma ampül duyunun sag sol bacaklarından aldım ve ampülüyle beraber yerine normal taktım tüm işlemler bittikten sonra tabi arada elektrik verip deniyorum göstergeyi araca monte ettim sadece eski kendi ışıkları yandı sakın bozuk sanmayın ledlerde + ve - uyumu olduğu için ters elektrikte yanmıyor ve elektrik verdiginiz ampülleri yerinden çıkarıp diger yönlü takarsanız hiç bir sorun kalmayıp yanıcaktır.Telefondan çekim olduğu için bulanık net resimler degil sonuç mükemmel çok canlı bir tablo var ledler görünmüyor bu arada fotoğraf yanıltabilir sizi.Yapıcak arkadaşlara kolay gelsin.
[Resim: 64879589.jpg]
[Resim: 60051737.jpg]
[Resim: 90975022.jpg]
[Resim: 38917140.jpg]
[Resim: 12823094.jpg]
[Resim: 32518763.jpg]
[Resim: 27430170.jpg]
not: ALINTIDIR KENDİM YAPMADIM
Gösterge kutusunun içini komple folyoyla kapladım. Işıkları biraz canlandırdı. Orjinal görüntüsünü koruyarak oynama yaptığım için fazla da birşey yapamıyorum. Sadece kilometre sayaçlarının daha net görünebilmesini sağlamak için arka tarafa dipsiz ampul gibi birşey düşünüyorum. O taraflarda duy sabitleyebileceğim bir yer var mıdır?
yeşil kapakları ben de çıkarttım..5 watt lık ampul koydum..gerçekten güzel oldu..
(14.06.2010, 10:47)Cihangir KALKAN yazdı: [ -> ]Gösterge kutusunun içini komple folyoyla kapladım. Işıkları biraz canlandırdı. Orjinal görüntüsünü koruyarak oynama yaptığım için fazla da birşey yapamıyorum. Sadece kilometre sayaçlarının daha net görünebilmesini sağlamak için arka tarafa dipsiz ampul gibi birşey düşünüyorum. O taraflarda duy sabitleyebileceğim bir yer var mıdır?

Bende söktüğümde yeşil olan kapakları söküp 4ledli park ampüllerinden taktım fakat yinede km sayacını net göremiyorum.Şerit led takmak istmeiyorum.Çok göz alıyor.Yeni bir sistem geliştirmek gerek yapınca koyarım.
benim böyle bir düşüncem var km saatinin o plastik levhadaki rakamların yeri nylonumsu olsa azda olsa ışığı geçiren bişey ozaman bunlara led döşemeye flan gerekte kalmaz
potansiyometre koyararak ışık ayarını yapabiLirsiniz bu şekilde hem gözünüzü aLmaz hemde istedeğinz ışık seviyesini ayarLamış oLursunuz..
Bende Bir Deneyim Bakalım Nasıl Olacak ..
Güzel bir çalısma olmuş bizim önceki sattıgımız aracada yapacaktık ama beceremeyince elektrikçiye 30 TL verdik aynı bu sekil mavi güzel bir görüntü fakat gece biraz uyku getiriyor...