Tofas Team

Tam Versiyon: Lumizin Tofaş...
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Meraba Arkadaşlar sayfada yeniyim sizlere sormak istediğim bir konu var aklımda uzun zamandır limuzin yapmak var hertülü bu işin altından kalkacağıma inaıyorum ama kafama takılan bir konu var sizlerin yardımını ve bilgilerinide almak isterim şimdi bilgiğimiz 92 model şahini 2 metre civarı uzatmayı planlıyorum limuzin için yanlız uzattıktan sonra muayenede sıkıntı çıkarmı ve ruhsata iştebilirmiyim işlete bilirsem ne gibi evraklar gerekiyor maliyeti ne olur ?
Yapmaya yaparsın yapılmışıda vardı zaten. Muayene daha önce sokan oldumu o tür bir aracı ? Hiç sanmıyorum olmadığı içinde buradaki kişilerin konuya pek hakim olacağını sanmıyorum.. Kulaktan dolma bilgilerle o iş zaten olmaz..Gidersin muayene istasyonuna anlatırsın durumu ilgili şahıslara yönlendirilirsin onlarda yapılabiliyorsa nasıl yapılacağını izah ederler.

Heves etmişsin ama bence gereksiz bir uygulama olur. Aracın şasesini komple silbaştan yapman gerekecek rotlar bambaşka olacak drift araçları gibi veya mercedes gibi tam kırılabilir olması gerekecek yani direksiyon açısı artacak süspansiyon aynı şekilde.. Çok uzun iş. ortaya sac kaynatmakla bitmiyor
Kardeş al bi kartal. Arka koltukları bagaja çek. İlla tofaştan yapmak istersen bunu dene. ama illa limuzin istiyorsan eski model mercedes tarzı yada başka model bir araç bulursun bi yenileme yaparsın imkanın var sanırım daha mantıklı olur. muayene felan sıkıntın olmaz o zaman
Arkadaşlar Aklımda 2 araç var Biri Wv 1303 diğeri şahin, kartal falan istemiyorum.

Öncelikle Şase Konusuna Gelince Saç Şase değil Podrol demirlerle şase yapılacak
Süspansyona gelinde Her Alanda kullanım sağlamak için Air Süspansiyon
Konforu arttırmak için arkadefransyel sökülüp salıncaklı defransyel takılacak

Bunlar benim için bebek oyuncağı kolay işler
Benim Asıl meselem işin resmii yanları Şuanda Muayene istasyonuna gidip oralarda dolanacak vaktim yok
Benim asıl meselem madem bu işi yapıcam bu sayfada yanımda olsun beraber yapalım.
Sağlam bir arabayı parçalamak yerine kaza yapmış bir araç bulup bu işi yapsan daha iyi olur bence
Falcon417 Şuanda elimde kazalı bir araç var zaten cilloop gibi arabayı kesip de neslini tüketmek istemem Smile

ben internetten biraz araştırdım aracı uzatıp ruhsatla ilgili sıkıntı çıkabilir veya çıkamaz die birşey bulamadım bu konu bayağa canımı sıktı projede muhteşem olacak eğer olursa içinde buzolabı,çift klima, koltuk ısıtması,otomatik cam,sanroof proje çok güzel olacak bayağada konuşulacak.
öncelikle ara üzerinde tadilat yaptığına dağir makina mühendislernden plan çizdirmen lazım o planı çizdirebilirsen muayeneden geçer o evrak var birde tip1 mi ne onuda yapacaksın


bak gerekli açıklamayı aynen aktarıyorum alıntı yaparak

Alıntı:Tadilat Sonrası Muayene

Aracın fabrika çıkışından sonra veya hizmet süresince üzerinde yapılan/yapılacak olan, aracın niteliğini değiştirmeye yönelik üst yapı ve benzeri işlemlere tadilat denir.

Araç üzerinde yapılmış olan tadilatın projeye uygunluğunun tespit edilmesi Tadilat Sonrası Muayenedir.

Tüm TÜVTÜRK istasyonlarından Tadilat Sonrası Muayene hizmeti alınabilir.
Araçlarda Müsaade Edilen Tadilatlar

Motor değişikliği
Aktarma Organları tadilatı ve PTO (Yardımcı Güç Çıkışı) uygulaması
Direksiyon Sistemleri tadilatı
Şasi tadilatı
Çekici Kancası ilavesi
Üçüncü Dingil veya Lastik ilavesi
Kabin ve Karoseri tadilatı
"Tam ve Tamamlanmamış Araç Belgesi" bulunan araçlarda yükün ve işin özelliğine göre; damper kasası, tank, vidanjör, ahşap kasa, vinç vb. üst yapılar tadilat kapsamındadır.
Koltuk çıkarılması veya ilavesi
Traktörlerde kazma, yükleme, kanal açma ve benzeri ekipmanların ilave edilmesi, tip onaylı kabinlerin takılması kaydıyla kabin tadilatı, tadilat kapsamına dâhildir.
Klima Sistemleri tadilatı
Fren Sistemi tadilatı
Elektrik Sistemi tadilatı
Özürlü Araç tadilatı
Sürücü Kursları Eğitim Araçları tadilatı
Ön (Bull-Bar), arka ve yan (marşpiye) koruma sistemleri
Okul Servis Aracı tadilatı
Yakıt Sistemi Tadilatı: LPG, CNG Sistemleri

Kaynak: AİTM (Araçların İmal, Tadil ve Montajı Yönetmeliği) EK-IV
Tadilat Onayı Nasıl Yapılır? Araçta Yapılan Tadilatlar Araç Tescil Belgesine Nasıl İşletilir?

Yapılacak tadilatın yetkili mühendisler tarafından projelendirilmiş ve tarafından onaylanmış olması gereklidir.
Aracın tadilatının, bu onaylı projeye uygun yapılması şarttır.
LPG tadilatlarında ek olarak, "Makine Mühendisleri Odası"ndan veya Otomotiv Ana Bilim Dalı olan üniversitelerden alınmış montaj tespit raporu ve gaz sızdırmazlık raporu ile birlikte araç muayenesi için gerekli diğer belgeleri (ruhsat(TrafikTescil Belgesi ve/veya Motorlu Araç Trafik Belgesi), vergi borcu sorgusu, zorunlu trafik sigortası) hazır ederek "TÜVTÜRK Muayene İstasyonları"na gelmelidir.
Tadilat sonrası muayene ile birlikte periyodik araç muayenesi de yapılmış olur bu nedenle, gerçekleştirilen muayene neticesinde sadece proje ile aracın uygunluğu kontrol edilmez, aracın tam bir muayenesi yapılır. Ağır ve Emniyetsiz derecesindeki kusurları olmayan veya bu kusurlarını giderilen araçların muayenesi onaylanarak tamamlanır.
LPG/CNG'li araçların Muayeneye gelirken LPG/CNG Tankının üzerinde yer alan bilgi etiketindeki bilgilerinin okunur şekilde gelmesi gerekmektedir.
LPG/CNG Tadilatı sonrası muayenelerde "Montaj Tespit Raporu" ve "Gaz Sızdırmazlık Raporu" zorunlu evraktır.
LPG/CNG'li aracın, "Sıvı Gaz Sistemi onaysız" kusuru varsa Muayene Tekrarına veya yeni bir Muayeneye gelirken yeniden düzenlenmiş Montaj Tespit Raporu ve sızdırmazlık raporu getirilmesi zorunludur (İlk muayenesinde getirilen rapor geçerliliğini yitirmiştir).
LPG/CNG'li araçlar, ilk muayenelerinde LPG/CNG sistemi ile ilgili olarak "Sıvı Gaz Sistemi Onaysız" kusuru dışında LPG/CNG sistemine ait başka bir Ağır Kusur almaları durumunda, muayene tekrarına veya bir sonraki muayenesine gelirken YENİ TARİHLİ GAZ SIZDIRMAZLIK RAPORU getirmek zorundadırlar. Bu evrakı olmayan araçlara hizmet verilemez.

Linkide aşağıda veriyorum bunlar olduğu sürece hiç bir sıkıntı yok her türlü geçer muayeneden
http://www.tuvturk.com.tr/tadilat-sonrasi-muayene.aspx