Tofas Team

Tam Versiyon: Karbüratör üzerindeki vidalar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Selam arkadaşlar karbüratör üzerinde 3 adet vida varmış.

1- Rolanti ayar vidası

2- Hava/Benzin karışım vidası

3- Bypass vidası

Bilen bir arkadasim s, slx karburator uzerindeki Bu vidalarin yerlerini ve adlarini bir foto ile destekleyerek beni aydinlatabilir mi? Yarislara katilmayi düşünüyorum bu yuzden çok iyi ayarlamaliyim. Şimdiden çok tesekkur ederim.
Merhaba,

Konu güzel yanlız yarışlara katılmayı düşünüyorum diyorsan temiz granada 2.3 veya 2.6 karbüratörü koymanı tercih ederim fakat bu yarış olayları sadece karbüratör ile bitmiyor. Motorda sağlam olması lazım gibi gibi. Benden bu kadar senin bildiğin farklı yöntemler varsa paylaşımlarını beklerim. Smile
Bizimkisi yarışCIK öyle büyük yarisla işimiz yok ama tabi yaris yaristir, kazanmak kazanmaktır. Arabamda da blok yapili kapak oyuk siboplar az büyük. Ufaktan dereceli eksantrik var. İste bir de karburator ayarini tam yapabilsem 10 numara olacaktı. Pek yardim gelmeyecek gibi görünüyor.
güzel bir konu açıklama yapacak tecrübeli ustalarımızın yardımını bekliyorum
Merhaba,

Konu güzel evet aslında tam yakışır bi konu fakat yardım ve bilgi bekliyoruz. Aracım şuanda kaportada komple kaporta yapılıyor. Motor ustamda yanında bende geçenlerde motorcumla elimde fazla olan karbüratörle aracımda takılı olanı dağıtım güzel bi karbüratör bakımı yapıp yaprak mikser ilave edip 4lü manifold+51lik düz boru son falan ilave edip biraz daha çekişi arttırmak istediğimi söyledim ve bununla biraz olumlu sonuç elde edebileceğimi söyledi.

Bilgisi olan paylaşımlarını esirgemesin lütfen.

Smile
Kimsede bu konuda bilgi yok galiba. Halbuki yakit tasarrufu ya da performans için çok önemli. Aciklamalar var ama materyali bilmedikten sonra birşey yapamiyoruz.
Uzun zamandır düşündüğüm bir konu inş aydinlatici bi aciklama yapan dostlarimiz cikar
Arkadaşlar konu hakkında bilgi verecek kimse yok mu? Hem biraz bilgi paylaşımı olur.
İtalyanca bile arama yaptım gerekli dökümanlara ulaşamıyorum bizim karbüratörlerin fazla bi numarası yok jetleri değiştirmediğin sürece bi verim alamazsın o da benzinde işe yarar zaten ayrıca lpgde bineceksen karbüratörün bi etkisi yok boşuna uğraşmış olursunuz
kullanma kılavuzları için fazla uğraşmanıza gerek yoktu bana ulaşsanız ben size iletirdim Big Grin

Weber ve solex karbüratör kullanma kılavuzları
http://www.njfiats.org/joomla/images/sto...er_adf.pdf
http://www.njfiats.org/joomla/images/sto...rkbook.pdf
http://www.njfiats.org/joomla/images/sto...2_ADFA.pdf
http://www.njfiats.org/joomla/images/sto...34_ADF.jpg
bütün modellerin karbüratörleri hakkında teknik bilgileri içermektedir.
Sayfalar: 1 2 3 4