Tofas Team

Tam Versiyon: Motor sesi yankısı normalmidir?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar forumda bi yerde görmüştüm 2.el araba alırken şu şu konulara dikkat ediniz diye.Bi yerde arabayı dar bi sokakta kullanarak motor sesinin duvarlara çarpıp yaptığı sese bakın falan diye..

Yolda giderken dikkat ettim çelik bariyerlerde motor sesi veya işte motordan gelen sesler bariyere çarpıp geri geliyor tabi ses yapıyor..Bariyerler arasında boşluklarda tabi ses gelmiyor..

Bu sesin ne kadarı normal sestir.Değilse neyine baktırmam gerekiyor.
Kimse görmedi sanırım sorumu..
Onu kim dedi bilmiyorum ama yok öyle bişey usta olan adam dinler motoru anlar böyle aksiyonlara gerek yok yatak sesi olur şamallama sesi olur kendini belli eder en nihayetinde altımızdaki araba tofaş düz motor olsa subap sesi eksantrik sesi şak şak şak kendini ele verir zaten motordan yana şüphelerin varsa rektefiyeciye göster ölçüm yapsın en temiz sonucu öyle alırsın yoksa her usta farklı bişey söyler kafan karışır
Genelde baskı sesi aşırı çıkar gece dar bir yerde araç boşta iken adamı çıldırtabilir. Onun haricinde anormal bir ses var ise bunun yankı yapmasına gerek yok direkt motordan çıkan o farklı sesi duyabiliyorsanız zaten bir sorun var demektir.
Kayış genelde bitime yakın diş kaçırdığında çok ses yapar ve devirdaim şarj gibi çevrilerek çalışan parçaların içleri dağıldığında şıngırdama artar.
İyi bir ustaya motoru dinleteceksiniz o size neyin ne olduğunu söyleyecektir.