Tofas Team

Tam Versiyon: bazı yollardaki kablolar nedir
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
selam beyler,
bazı yollarda dikkatimi çekti yolda yere gerili şekilde 2 siyah kalın kablo görüyorum. iki kablonun arası da 30-40 cm civarında bir şey. bu nedir bilgisi olan var mı merak ettim.
erkut kardeşim asfalt üzerindemi bizim buralardada var ama yol kenarlarında agaç diplerinde damlama sistemi olabilir aklıma o geldi Wink
Bende gördüm dün ama ne olduğunu çözemedim
ben uç kısımlarına dikkat ettim de yol kenarına bağlanmış diğer ucu orta refüjde toprağa giriyor Smile
Yeni sistem radar falan olmasın :P
arkadaşlar benim bildiğim kara yollarının kabloları üzerinden nekadar komyon tır vb. ağır vasıtaların geçtiğini görmeleri için
benim bildiğim de şehire kaç tane arac girip cıkmıs şekilde :P
valla benim bildiğim hiç birşey yok ama kesin bilen birinden öğrenmek lazım deniz'in dediği gibi bende radar falan mı diye düşündüm ama plakamızı göremeyecekleri için ihtimal vermedim

Ahmet ve Burak sizin bildiğiniz gibiymiş. DH forumda bunu merak eden biri daha sormuş ve aşağıdaki cevapları vermişler.

Bulunduğu noktadan kaç atne aracın geçtiğini ve ne tür araçların geçtiğini tespit eder otobüs kamyon ve otomobil trafiğini hangi saatlerde hangi araçların daha çok geçtiğini v.s v.s hesaplar.
Bunlar ne işe yarar derseniz;
Ülkenin trafik yoğunluğu hakkında bilgi toplanıp kara yollarının iyileştirilmesinde veri elde edilmesine yarar.YAni yolun kapasitesinden fazla araç oluşmadan yolun bakıma alınarak genişletilmesi gibi çalışmaların yapılmasını kaç şerite daha ihtiyaç olduğunu belirler.

Hızı ölçmez. Bir ucu boştadır. Üzerinden geçen aracın uyguladığı basıncı sensörlere ileterek sayı atlatır. Yani eleman gelip kutuya baktığında hangi saatlerde hangi yoğunlukta araç geçtiğini grafik şeklinde bir kağıda çıkartır yada laptoba aktarır.
Şehir içinde kavşaklardada uygulanır. Böylelikle hangi bölgelerde kaç şerit yol ihtiyacı var olduğuna ve trafik lambası vaktinin ayarları yapılır.
İş saatlerinde hangi sanayi bölgesine hangi yollardan yoğun işçi akımı var bunları bile hesaplıyorlar. Devlet baba büyük fabrikaların taşınmasını yada nereye açılacağını bile etkileyecek hesapları yapıyor.
yeni yol yapılacağı zaman yani şerit genişletilmesine falan ihtiyaç varmı diye yapıyorlar. izmir akhisar yolunda var bayağıdır ümitliyim inş genişletirler Big Grin