Tofas Team

Tam Versiyon: Torpido sökümü konusunda?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selamun Aleyküm arkadaşlar.
Bir çok kişininde bildiği gibi sanayide ki ustacıklar torpidoyu sökme ve yerine geri takma işine hiç girişmezler. Benim torpidoyu söküp altındaki İzolasyon malzemesini yenilemem lazım. Fakat arkadaşlarım ve birçok kişi tavsiye etmiyor. Sökersen birdaha toplayamazsın, yerine takamazsın vs vs. sizin görüşleriniz nedir?
İyi bir hafızan ve el becerin varsa yaparsın.
Yardım edecek birini daha bulmalısın yalnız başına zor olur...
Ve bolcada zaman gerek. Sabırlı ve düzenli yaparsan nerden neyi çıkardın hepsini güzelce dizersin takarken zorluk çıkmaz..

İlk defa yapana biraz zor gibi gözükür ancak basittir zaten herşeyin kendi yeri var sadece sabır işi, uzun sürdüğü için.. Ustalarda bu yüzden yanaşmazlar zaman kaybetmek istemez çoğu..
yunus kardeşim ben aracıma ses İzolasyon yaparken söküyüm dedim cesaret edemedim fakat aracın kaput altından yapabilirsin sökmeden böyle öyle yaptım başarılı olmuştu.
yaninda bi yardım edn oldumuydu her türlü sökersin bence ...
zaten torpidoyu sabitledikleri yerler vida başları falan hepsi gün gibi aşikar.
söktüğün yeri unutma yeterBig Grin
ses İzolasyonu torpidoyu sökmeden arkasına yapılabilir. torpidoyu söküp takmak 2.3 saat rahat geçer
Arkadaşım var 3-4 kişi + ben 5 kişi. Mahir abi kaputun altından derken nereyi kastediyorsun?
buna benzer konular açılmış forumda fakat detaylı netbir açıklama gelmemişSmile şu ana kadar kendi aracım üzerindeki gözlemlerim ve okuduklarımlarından çıkardığım sonuç: il olarak vites kolu yani orta konsol sökülüyor.göğse bağlı iki vidası var birde arka tarafta sonda.sol havalandırma peteğinin altı kabut açma mandalının üzerinde bi vida,sağda ise sigorta kutusunun üstü sağdaki vidayla aynı yerde...bunlar gözlemler.okuduklarıma gelirsek ilk olarak direksiyonu sökmek gerekiyor direksiyonun tam zıt istikametinde göstergeye bakan vidalar sökülüp korna çıkartılıyor birde direksyon miline bağlı civatası varmış.kabutu açınca saplamaların oldugu söyleniyor ama benim aracım 85 sanırım cam silecek motorunun kapağının altında kalıyor o saplamalar.mesleğim bilgisayarcılık hergün laptop sök topla yapıyorum işim icabı.arkadaşım hiç bilmiyorsam kendime hep şunu demişimdir bunu biri topladı ozaman bende sökebilirim Smile biraz cesaret.diğer arkadaşlarında dediği gibi 2 kişi olması gerektiğini düşünüyorum sonuçta civatalar vidalar söküldükçe göğüs sarkacak birini en azından rahat sökebilmen için tutması gerek Smile haa bideee tüm olay elektrik soketlerinde bitiyor asetatla işaret koy yada kağıt bantla yaz üzerlerine bu ne lan demessin toplarken Smile bende göğsü sökecem ilk boşluğumda fiberglass gibi bi projem var göğse eğer sökmemiş olursan detaylı olarak nasıl söktüğümü açıklıyacam.
Ben daha öncedende arabanın taban halısını çıkartıp, Tabanı komple bitüself ile kaplamıştım fakat torpidoyu sökmeye cesaret edememiştim çok karışık gelmişti. gösterge paneli , sigorta kutusu, kablolar vs vs. korkutucu gelmişti biraz ama arabanın içine gelen aşırı ses beni bu işlemi yapmaya teşvik etti. Yapacağım inşaAllah Smile
göğüsle kabloların bir etkisi yok ki hatırladığım kadrıyla göğsün arkasındaki saçta dizili bütün kablolar..
ilk baş sol taraftaki anahtar panelini sökeceksin sonra kalorifer açma panelini ve lambalarını sökmen gerek. Teybi çıkaracaksın direksiyonu ve altındaki silecek kolunu çıkarmak kolaylık için iyi olur. çok kolay çıkıyor ikiside, gösterge paneli çıkarma bu okadar kolay ki 2 dkka sürmez. buraya kadar yanında kimse olmasın rahat kafa ile yap sonra torpido sökümüne geç torpidoya bağlı alttan bakınca ne kadar şey varsa boşandır. vites bölümünü çıkart, sigorta kutusunun orda alt raf varsa onu çıkar
Ben bilmediğim için kablolar karışıktır torpidoyla çok ilişkilidir diye girişmemiştim anlaşılan havalar ısınınca bu torpido yerinden sökülecek Smile Herkese Çok teşekkür ederim daha da pratik bilgisi olan abim kardeşim varsa cevap bekliyorum teşekkürler tekrar..
Sayfalar: 1 2