Tofas Team

Tam Versiyon: Araç çalışınca bass az vuruyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Aracı çalıştırmadan önce bass içeriyi titretiyor hatta zıplatıyor ama arabayı çalıştırınca bas çok yayık ve az geliyor

JBL 1100 Watt Subwoofer
[Resim: 149044909cxo.jpg]

-72 Amper akü yeni alındı

-Şarj dinamosunu ölçtürdük sorun yok

-Kenwood Teyp
bendede aynı problem var diyebilirim
bendede benzer bi problem var bas vurdukca hararet göstergesi inip inip cıkıyor 60 amper aku var
Koray selamlar

edindigim bir iki tecrubeyi paylasayim...zamanindada gerek forumdada gerek googledan arastirma sorusturma derkken vardigim sonuc :


elektrikci ile sorunun kaynagini arastirdik aku saglam sarjdanda bisi cikmiyo oda saglam..misal sinyal verildiginde veya fan calistiginda diger isiklar in veya kalorifer fani hizinin dusmesinin sebebini gogusluk tesisatina bagladik...direk akuden bir arti alip direksyonun altindan denemeye basladik daha dogrusu usta denemeye basladi,,vs derken yaptigi baglanti sonucu gostergedeki tum sorunlar ortadan kalkti .bana araya bi sigorta kokayim bole kullan dedi zamaninda bende yok demistim ....daha sonra ki sohbetlerimizde rolenin faydalarindan bahsetti.yeni araclarda stop lambalarinda bile role sistemi varmis daha parlak daha guclu yanmasi icin ...mevcut kablolar zamanla ozelligini yitirip akima daha fazla direnc gosteriyorlar dolayisi ile buda bize bahsettigimiz sorunlar sekilinde geri donuyor

kisaca gogusluk tesisatini sokup kablolarini yenilemen sifirini almaktan daha iyi.baglanti eklerinide bu makarna denen isininca kablonun etrafini saran zimbirtidan yapabilirsin .boylece kisa devre veya korozyonunda onune gecmis olursun
Cen hocam bass ile göğüs tesisatı arasında dağlar kadar fark var.
Çok gereksiz masraf olur.

Sen güzel kardeşim Teybine gelen artıyı ve şaseyi direkt aküden vericeksin. Arayada 10 15 amper bir sigorta bağlayacaksın olay bu kadar. Teybinin şase çıkışını göğüs üzerinde bir vidaya bağlayarak yapıyorlar bu olay ilk yapıldığında iş görüyor ama zamanla paslanarak tozlanarak teybin yeterli şaseyi almamasına sebebiyet veriyor. En güzeli teybine temiz sistem çiftli kalın bir kabloyu teybin ordan aküye uzat birini artıya diğerini eksiye başlıklar ile bağla yada bağlat. Teybin arkasında da artı ucuna bir sigorta koyarak montajını tamamla. Aynı şekilde amfi içinde bunu yapabilirsin. Eksiyi aküye götürmek çok uğraştırabilir o yüzden çift eksi yapabilirsin. Aracının şaseyi iyi aldığınada emin ol eksi kutup başının şase ile bağlantısını güçlendir.
ben adaşıma ek olarak şunuda eklicem yüksek ihtimal anfinin çektiği akım o anlık yetmiyor araba çalışmadığından başka bir şey akım çekmediğinden dolayı amfi rahat çalışıyor. Adaşımın yaptıklarından sonra sorun hala devam ederse kapasitör ile dene derim
Anfi beslemesi + ucu mutlaka aküden alınmalı araya sigorta konmalı - ucu da iyi sıkılmalı şaseye kullanılan kabloların her ikiside aynı kesitte (kalınlıkta) olmalı ,sorun besleme ile alakalı.
+ Ucu direkt olarak aküden alınıyor Şase ise LPG tankının altından alınıyor sorunum devam etmekte
Diğerlerini denedin mi ?
Amfinin şasesini arka amortisör kulelerinden almayı deneyin.
Teybin RCA çıkışlarının şasesinide güçlendirin bundan yapma olasılığıda var şu konu altında bir çok resim paylaştım bakarak anlayabilirisiniz demek istediğimi..

Aslında sorun hemen hemen aynı. Şasesi güçsüz RCA'lar araç çalıştığında parazit yaparak seside bass'ıda keserek verir. Çoğu amfi parazit sesini yüksek vererek duymamızı sağlar bazıları ise sadece müziğin sesini kısar.

http://www.tofasteam.com/Konu-hoparlor-arabanin-sesini-veriyor.html
Aslında parazit seside var hoparlörlerde.Arka amortisör kuleleri değil mi ?
Sayfalar: 1 2