Tofas Team

Tam Versiyon: Kısa Farlar ile ilgili Sorunum ve Osram Far Tavsiyeleriniz
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba.

Arkadaşlar yaklaşık 1 haftadır aynı sıkıntıyı çekmekteyim,elektriciye götürdüm aracı bir sorun bulamadı kablolarını,duylarını temizledi fakat sorunum hala devam ediyor.

Kısa farlarım arada yanmıyor,uzuna geçtiğimde uzunların çalışmasında hiçbir problem yok ama kısalara geçtiğimde 2 farımda bir süre yanmıyor.

Araç çalışır halde iken uzun farları 10-15 dakika yaktıktan sonra kısaya geçtiğimde ise bu problem çözülüyor bu sorunumun nedeni sizce nedir ?

Ek olarak aracımın kısa farlarından pek verim alamıyorum,internette dolaşırken Osram marka farların yolu çok güzel aydınlattığı söyleniyor hemen hemen hiç olumsuz yorum görmedim.

Bizim aracımıza sanırım H4 ampuller uygun oluyor,almamı tavsiye edermisiniz bu ampulleri daha önce kullanmış olan arkadaşlar var mı ?

Şu ürünü almayı düşünüyorum.

http://www.hepsiburada.com/liste/osram-h4-night-braker-plus-ampul-seti-90c64193nbp/productDetails.aspx?productId=otmotm90c64193nbp&categoryId=20024642
şase yerlerini iyi kontrol et.Far rölesine bi bakıt tekrar.Far anahtarını kontrol et dicemde dağıldımı toplaması zor.
(25.03.2014, 02:19)BLue_HaVvk yazdı: [ -> ]şase yerlerini iyi kontrol et.Far rölesine bi bakıt tekrar.Far anahtarını kontrol et dicemde dağıldımı toplaması zor.

Elektrikçime götürdüm işinden anlayan bir usta dediginiz her hususu kontrol etti fakat sorunu bulamadı.

Acaba far ampullerinden yapma ihtimali var mıdır ?
Sigorta kutusunun arkasında kablo yerleri deforme oluyor o yüzden yanmama yapabiliyor birde direksiyon bakalitini açıp orada kısa far tetiğinin sigorta kutusuna gönderildiğine emin olunması gerek sorun koldan kaynaklıda olabilir
Sorunu anlamanın çeşitli yolları var. Örnek sigorta kutusundan ise soketi bulunup düz bağlantı ile deneme amaçlı kısa süreliğine birleştirilebilir. Sizin sorununuzun ayrı yerler ile ilişkisi olabilir. Mustafa beyin dediği kol ve sigorta paneli yüksek ihtimal. Şase olayına gelirsek uzun ve kısa şaseyi aynı noktadan alıyorlar bu olasılık pek mümkün değil.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim,bugün elektrikcimi aradım sizin dediginiz hususları söyledim uzun kısa far ettiğine bakacağız bu hafta sorunumun nasıl çözüldüğünü bu konu altından paylaşacağım
Elektrikçin kontrol etmiştir belki ama kısa farlar yanmıyorken kısa far sigortalarında elektrik olup olmadığını kontrol ettimi ?
Arkadaşlar geçen cuma günü sorunumuzu hallettik gibi.

Kolu kontrol etti bir sıkıntı olmadığını söyledi sigorta kutusunu söküp uçlarını ve girişlerini bir güzel temizledi sağlam bir biçimde montajladı.

Cuma gününden beri bir sıkıntımız yok umarım olmaz tekrar.

İlgi ve alakanız için teşşekkürler.