Tofas Team

Tam Versiyon: Regulatör hakkında bilgi ve öneri
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
S.a Abilerim , kardeşlerim. Son 2 aydır ortalama her gün 3 litre lpg yakıt takviyesi yapmışımdır. Araçta fazla km yapmadığım halde ortalama 30-35krş üzerinde yakıt sarfiyatı oluyordu. Bugün Konya egzoz ve orta konsola kolçak taktırdım. Neyse sanayideki işlerim bitti 20 liralık da gaz takviyesi yaparak çalıştığım iş yerine geldim. Gaz kokusu yoğun biçimde kokuyordu (anormal bir biçimde). Kaputu açıp bi regülatöre bakayım bakalım açma kapama işlemini mi gerçekleştirmiyor acaba dedim kendi kendime. Regülatöre bakır boru ile gaz veren çift soketli bobin tarzında tam olarak işlevini bilmediğim yerdeki giriş ve çıkış (bakır boruyu kanala sıkmaya yarayan) yerden gaz kaçağı olduğunu farkettim. Tekrar hemen vakit kaybetmeden sanayiye Atiker bayisine gittim (regülatör atiker marka). Arkadaş hemen gelip baktı etti bunun somunu gevşemiş sıkıp cihazla bakalım başka kaçak varmı diye dedi ve uyguladı. Allah tan başka bir yerde bir şey yokmuş.

Lpg - Benzin bunlar tehlikeli şeyler en ufak bi sızıntı ve elektrik kaçağı sonucu bir iletişim kötü şeylere yol açabilir. Siz siz olun arkadaşlar Lpg tertibatını her yağ değişiminde veya belli periyodlarda belli aralıklarda kontrol ettirin sıkıntı yaşamayın.
Koku kesildiyse sorun yok devam ederse beyin değiştirmen gerek ucuz malzemeler böyle kaçak yapıyor malesef sana tavsiyem yedek su deposunun kapağını aç suyu kokla gaz kokuyorsa kaçak suya karışıyor demektir o zaman hiç vakit kaybetmeden yeni beyin alman gerekecek
Ne marka beyin almalıyım buralarda Atiker i seven usta yok lanet okuyorlar genelde.
bendede atıker takılı 100/ 15 litre lpg yakıyorum.
50-60 krş tuketım var neydeyde bende lavato takmayı duşunuyorum
Yakıt sarfiyatı çok fazla. En düzgün sistem hangisi ise onu yapmak lazım.
bizim araçta da var ayni koku ama gidemiyoruz sanaayiye bide bizim lpg bagajta kazanin beyni atiker motordaki beyin lovato Smile
Valla kardeşim o kokunun nedeni büyük ihtimalle aracın yakamadığı gazı dışarı atmasından kaynaklanıyor. Bakım yaptırmak , gerekiyorsa değiştirmek bence hem maddi hem güvenlik açısından önemli.