Tofas Team

Tam Versiyon: Tavan folyo kaplaması...
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamın aleyküm arkdaşlar aracımın tavanına direklere kapı çıtalarına ve bagaj üzerine karbon fiber kaplama istiyorum aracımın kaporta sorunu var boyasında çizikler solmalar filan var bunları gizlemek için sizce bana masrafı ne olur aksesuarcıda yaptırsam? Ve çift renge girdiği için ruhsata işlemeye gerek var mıdır?
Bagaj tavan çıtası falan çoğu yere kaplama yapacaksın öncelikle kaliteli karbon folyo seç ve ruhsata işletmen gerekecek.
işletmezsen en fazla muayeneden geçmez bide kıl bi polise denk gelirsen arabayı bağlar gibime geliyor....
Mesela en fazla ne tutar bu işlemi uygulaması?
Tavan ve bagaj kapağı için parça başı 70-90 alırlar diğer kısımlar içinde miktarına bağlı olarak 30-50 isterler tanıdık bulursan daha ucuza kapatırsın.
Malzeme çok pahalı değil asıl para işçilik tutuyo.

Tavan 70 bagaj 50 geriye kalanlar 40 şeklinde pazarlıkla anlaşabilirsin sanırım. 160 civarı tutar yani hemen hemen
Ruhsatada işletme 120 TL felan tutuyor.Ama ne gibi evraklar isterler bilmem.Trafik polisine bi sor gene sen....
Ruhsata işletme mevzusunda araç tekrardan muayeneye girmesi gerekiyor diye biliyorum.
Folyo malzemesi ucuz ancak işçilik pahalı. Yaptırılan yere görede malzeme fiyatı değişiyor. sadece tavanı 150 liraya kaplayanda var.

Aracın ne renk bu arada ? Beyaz kırmızı mavi vs ise Tavan ve bagajı kapladıktan sonra kaput sırıtacaktır gibime geliyor.
Sırf kaporta sorunu yüzünden yapacaksan Karbon yerine araç rengi kaplat daha güzel olur canlı durur.

İmkanım olsa komple aracı kaplamaya vericem
Gökhan abinin dediği doğru aslında araç rengi kaplatabilirsin , çok ezik vs yoksa arac rengi folyo yap varsa araç rengi karbon ile kaplat karbon hataları birazda olsa gizler.
Aracım beyaz ufak tefek boya akıntısı cizgisi sürmesi var o yuzden karbon fiber olsun istiyorum Tavan kaput yan direkler bagaj komple 150 tl diyorlar. Ruhsata islemrk icin muayene istasyonundan tespit formu dolduruyorsun tamam dediler o form 30 tl mis.
Valla araç senin kardeş Smile
Zevk meselesi oluyor bu olay biraz ben hiç sevmem yolda gördüğümde ise yüzümü ekşitirim dönüp bakmam mesela yakıştıramadığım için, sende misal sadeliği sevmezsin sade tofaş gördüğünde bakmazsın olay bu yani Smile

hepsini 150 liraya kaplıyorlarsa iyi, çünkü zahmetli bir iş kabarcık kalmamasına dikkat et ilerde sorun çıkarır. Ucuza yapıyoruz diye sallamasyon yapmasınlarda Smile
Ön Kaput ne durumda oraya da yaptır değişiklik olur yanlarada kırmızı çizgi çekersin fosforlu Big Grin 34 TS 3177 plakalı bir araç vardı onun gibi
http://i1.ytimg.com/vi/Ej9Zu0g8aDM/maxresdefault.jpg