Tofas Team

Tam Versiyon: akü bitiyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar geçen akü basmiyordu artik vakti geldi dedim degistirdim sifir aldim 1 gün sonra yine basmadi garantiden yenisiyle degistirdim bugün 2. Gün ve yine basmiyor sarzina bakilmisti takarken çok iyi dedi usta kacaga bakti sorun yok dedi ama araba biraz kaldıktan sonra marsa basiyom givlayip kaliyor bazen zorlanirken aliyor sorunu bi turlu cozemedik kafayi yemek uzereyim stop ederken hic bir elektrik aksamini acik birakmiyorum
Şarjla alakalı değilde marş motoruna bi bakıtsaydın aga belki ondan yapar.Bendede yapıodu sıfır akü aldım ağır ağır basıyodu marşa kömürleri değiştirdi kömürlerin bastığı yeri tornaya verdik düzeldi şimdi güzel marşa basıyor...
Kacakta yok diyosun sen bi mars motoruna baktir ugur abi
Motor kaputu altına 100 lira sıkışmış gibi gözüküyor Smile
Marş ve Şarj dinamolarınızı kontrol ettirmeniz gerekiyor.. Büyük ihtimal marş sökülür güzelce temizlenir kömürleri değişir yatakları zımparalanır lehimleri güçlendirilip takılır..
Aküyü değiştirme imkanınız var ise değiştirip gece + kutup başını çıkarıp deneyin kaçak olabilir bir yerde
Marşa basmadan önce ve marşa bastığınızda gösterge panelindeki ışıklar canlı mı yoksa sönükmü yanıyor ?

Araç çalışmıyorken kontağı açıp farların yanma durumlarına bakın canlılarsa akünüzde şarj etmeme veya kaçak gibi bir problem yoktur..

Marşa basıldığında gıyk etmesi akü tam şarjlı ise marşın sıkıştığını gösterir öncelikle akünüzün dolu olup olmadığına bakın gerekirse takviye yaparak deneyin. Takviye yaptığınızda çalışıyor ancak kendi akünüzle çalışmıyorsa akü artı ve şase bağlantılarınızı kontrol edin.
Kendiniz yapabilir durumdamısınız öncelikle bunu sormak lazım boş yere bir dünya fikirle kafanız bulanmasın kendiniz yapmayacaksanız eğer oto elektrikciye sorununuzu anlatırsınız usta detaylı inceleme yaparak çözümü bulur.
s.a benımde senın gıbı sorunum vardı akum hemen bıtıyordu.sanayıde bır kac elektırıkcıye gosterdım cozum bulamadılar sonunda baska bır elektırıkcıye gıttım sorun akumulatordenmıs kardes tam sarj etmıyormus.akumulatorle akunun (-) kutbuna bır kablo cekıldı sorun duzeldı 20 tlık mesele ınsallah senı cozume ulastırır.
(11.03.2014, 04:23)samet3800 yazdı: [ -> ]s.a benımde senın gıbı sorunum vardı akum hemen bıtıyordu.sanayıde bır kac elektırıkcıye gosterdım cozum bulamadılar sonunda baska bır elektırıkcıye gıttım sorun akumulatordenmıs kardes tam sarj etmıyormus.akumulatorle akunun (-) kutbuna bır kablo cekıldı sorun duzeldı 20 tlık mesele ınsallah senı cozume ulastırır.

AKÜ Akümülatör'ün kısaltılmışıdır.
Kendisinden kendisine nasıl kablo çektiler ?
Bahsettiğiniz şeyi tam olarak doğru şekilde bilmiyorsanız lütfen yardım bekleyen arkadaşların kafasını karıştırmayalım..

Dediğiniz durum Şarj dinamosu ile akü arasındaki kablonun yenilenmesidir. Akünün dolum yapabilmesi için şarj dinamosu ile bağlantısının düzgün ve yıpranmamış olması gereklidir. Şarj eden araç çalışıyorken akü sökülürse çalışmaya devam eder. Aracı çalışır vaziyette akünün artı kutbunu çıkararak bunu kontrol edebilirsiniz.
Ancak bir usta sorun yok diyorsa büyük ihtimalle bunu denemiştir.
Samet senin demek istediğin tabir alternatör akümülatör değil karıştırmışsın alternatör yani şarj dinamosundan akünün + kutbuna gelen + kablosunu değiştirmişsin

Uğur araç çalışırken akünün + kutbunu çıkar araç çalışmasına devam ediyorsa şarjda sıkıntı yoktur
Akü bitti dediğin yerde farları yakmayı dene kornaya bas teybi aç bak sorun marş dinamosundan kaynaklı gibi görünüyor arıza durumunda daha çok enerji çekebiliyor daha önce başka konularda da yazdığım gibi kollektör arızası yapıyor genelde bunları sıkı bir bakım gerekiyor
Cvplar için çok sagolun artik ay sonunda bu sanayi yapacaz ama anlamadigim adam sarza bakiyor Araba calisirken gaza basyor elindeki cihaz 13 lere cikiyor bazen kayistan yanik gibi koku geliyor herhalde devirdayimin kasnagi bazen kitliyor marsi dondermiyor maasi alana kadar cozeblrsrm yapacam yoksa sanayi yolcusu kalmasın