Tofas Team

Tam Versiyon: rektefıye ıhtıyacı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
selamın aleykum 92 sahınım yag yakıyor ve aracta krank gezıyor. motorum yağ yakma olayını bırazabartmıs durumda caddede gıderken asırı bır duman cıkartıyor koftecı gıbı dolasıyorum caddede motor yaptırmak ıstıyorum ama fazla malıyetten korkuyorum. özel bır servıste stajerım bende otomatıv okuyorum kendım yapabılır mıyım. maliyet ne kadara çıkar bılgısı olanlar yardımcı olursa sevınırım
Aşırı yağ yakımı varsa komple motor inecek sadece segman atmak kurtarmaz.Tolerans varsa gömlekler honlanacak piston segman ve kol yatak değişecek gezi ayı gitmiş zaten motor komple rektefiye olacak tabi kapakda yapılacak sübablar vs.Bunlar en gereklileri duruma göre birkaç taşlama veya parça çıkar.

Kendin yapabilirsin zaten komple motor içini ve kapak kısmını rektefiyeci hallediyor.Sadece motoru dağıtıp rektefeciye gönderip geri de toplaması kalıyor.Ancak takım olması lazım lokma setleri anahtarlar ve en önemlisi tork anahtarı.
İlginiz icin tesekkur ederim
Takimlari ve tork anahtrini bulabilirim fakat yer acisindan pek musait degil biraz bu yuzden cekiniyorum apartmanda oturuyorum. Motoru sadece sokakta cikartip komurlukte toplayabilirim buda saglikli olur mu? Bide bu islemleri disarda yaptırsam ne kadar mallyet tutar bilginiz var mi ?
motorda yaparız kariyerde başlıklı konuyu incelemeni tavsiye ederim sana
Sitedeki rektefiye deneyimlerinden iki örnek
http://www.tofasteam.com/Konu-kendi-garajimda-rektefiye.html
http://www.tofasteam.com/Konu-motor-yukleme-ve-rektefiyesi.html
Bikere tek başına yapamazsın en az 2 kişi olmak lazım 3 kişi olursa daha iyi olur.Motoru yerinden çıkarmak vinç yoksa elle çıkarmak her babayiğin harcı değil biraz zorlar.Yani yapılır ama graj olması lazım sokakta söküyüm kömürlükte toplarım olmaz nasıl indirecen bindirecen filan ama kapalı mekanın takım taklavatın bilgi becerin yanına arkadaşın varsa yaparsın.

Dışarıda parçalar dahil ortalama 1200-1500 lira arası bir fiyat tutar.
Haklisiniz hocam bende ondan cekiniyordum. Peki bu disarda 1200 ile 1500 arasindaki fiyata biraz performans eklesek butcemiz ne kadar artar beya bize bi katkisi olurmu. Ben elektironik atesleme ve slx karburator dusunuyorum ucuz maliyetli olarak