Tofas Team

Tam Versiyon: Benzin Fiyatı Düşecekmi ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar geçenlerde bir haber okudum sizlerle palaşayım dedim .

Haber :

Maliye Bakanı, 'Akaryakıt vergileri yüksek, indirebiliriz' dedi. Enerji Bakanı, 'Destekleriz' açıklaması yaptı.

Benzin 2 Lira 14 Kuruş Çıktı!

Türkiye'de akaryakıt üzerindeki vergilerin yüksekliği, bir yandan da uluslararası piyasadaki hareketler tüketicilerin canını yakıyor. Öte yandan doların değer kazanmasıyla pompa fiyatları da artıyor. Bu noktada, tüketicinin cebine destek olabilecek formül ise, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi. Şimşek, akaryakıtta vergi yükünün nispeten yüksek olduğu, vergi tabanının genişletilmesi kapsamında bir indirim gelebileceği açıklaması yaptı.

YÜKSEK BAYİ PAYI VE VERGİ

Verginin düşürülmesi, pompanın ucuzlaması anlamına geliyor. Çünkü Türkiye'de benzin fiyatının yüzde 58'ini Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) oluşturuyor. Yüzde 42'sini ise rafineri maliyeti ve bayi kârı teşkil ediyor. Bakan Şimşek'in açıklamaları sonrasında Takvim gazetesi dün itibariyle vergisiz akaryakıt fiyatlarını hesapladı. Litre fiyatı 5.08 lira olan 95 oktan kurşunsuz benzinin, yapılan hesaplamalara göre 2.94 lirası vergiye gidiyor. Yani vergiler çıkarıldığında 1 litre kurşunsuz benzinin fiyatı 2.14 liraya düşüyor. 4 lira 75 kuruş olan motorinin ise 2 lira 35 kuruşu vergi olarak ödeniyor. Vergi olmadığında motorinin litresinin 2 lira 40 kuruş olması gerekiyor. Öte yandan bayi ve dağıtıcı paylarının da olması gerekenin üzerinde bulunması, akaryakıtın tüketiciye pahalı ulaşmasına yol açıyor. Burada yapılacak bir düzenleme de fiyatları aşağıya çekebilecek.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi indirimi ya da artırımının gündemlerinde olmadığını belirtti.

Şu an akaryakıtta vergi yükünün çok olduğundan da yakınan Şimşek, bu durumu dünya petrol fiyatlarına ve kur artışına bağladı.

Mehmet Şimşek, Motosiklet ve Bisiklet Aksesuarları Fuarı’na (Eurasia Motobike Expo) gelişinde gazetecilerin akaryakıt vergileri ile ilgili sorularını cevapladı. Şimşek, “Şu an itibari ile vergi indirimi de, vergi artışı da gündemimizde yok.” dedi.

http://ekonomi.bugun.com.tr/bakan-simsek-kotu-haberi-verdi-haberi/993363
6 kuruş düşer 15 kuruş zamanlanır merak etme
Her araç sahibinin umutla beklediği birşey olursa harika olur olmazsa üstüne zam koyarlar yine Smile

Ben artık inanmıyorum bu tarz haberlere, bir indirim oluyorsa onu gelecek zam'ın habercisi olarak görüyorum..
Bende sanmıyorum ama olsa şu lpg denen illetden kurtulurduk .
Benzin dussede surekli benzinde kullanmak cebimize daha fazla zarari var araclarimiz cok yakiyo benzinde
Yalan haberdir Dodgy
5 kuruş düşer 20 kuruş zamlanır.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu benzin üreticilerine ve benzinliklere 20 mart'a kadar süre vermiş.Siz düşürmezseniz biz düşürecez diyip rest çekiyo.

Onlar ötv ve kdv yi düşürseler benzin ve mazot otomatikman düşecek.