Tofas Team

Tam Versiyon: motordan ve arkadan gelen ses
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
arabada az bişey yağ yakma var pazar günü ankaraya gitmiştim gelirken 160 la geldim. araba evin önünde 2 gün yattı bugün sabah arabayı çalıştırdım motordan teneke sesi gibi ses geldi gaza basınca kesiliyor gazdan ayağımı çekince ses devam ediyordu kaputu açtım baktım motor biraz sarsıntılı çalışıyordu stop edip yağına baktım yağı az gibiydi kontağı kapatıp aşağı benzinliğe kadar saldım biraz bekledim orda çalıştırdım ses kesildi. geri sanayiye gittim yağcı baktı 1lt yağ yeter dedi koyduk şimdilik ses yok acaba neden olabilir sorun?
ikinci sorunum ise:
araba hareket edince ve hareket halindeyken arka taraftan gurt gurt gibi ses geliyor sesi tam anlatamıyorum ama buna benzer bir ses geliyor. arabanın arkasına eğildim elimle arabayı hafif salladım şoför taraf defransiyelden motor kısmına doğru bakan kısa denge kolu hareket ettikçe geliyor ses. denge kolundan olup olmadığını bilmiyorum ama o kısımlardan bi yerden geliyor sizin fikirleriniz nelerdir?
iyi günler.
kardeşim motor için diyebileceğim soğuktan yapar sibop ayarı yaptır
defransiyeli şaseye bağlayan bi kol var onun şaseye vidalı olan yeri kopmuştur çürümüşte olabilir ... ses ordan geliyor muhtemelen
kollarda bozulabiliyor bakmn gerek rot balançıya söle arka takıma bir baksın
bugün yine çalıştırdım ses sanki köpeğin çenilemesi gibi bi ses gaza basınca kesiliyo gazdan ayağımı çekince motor soğuk olduğu için sarsıntılı çalışıyo sarsıldıkça ses çıkıyo birde rölantide 3-4 dk çalıştı sıcaklığı 50 dereceye geldi motor düzensiz çalışıyo hala sorun ne anlam veremedim sanayiye gidecem öğrenciyim fazla paramda yok
arkadaşlar bugün sanayiye gittim sabah çalıştırdım motordaki ses yok arkadan gelen ses devam ediyordu usta baktı defransiyelin ordaki uzun denge koluna gress sürdü ses kesildi.