Tofas Team

Tam Versiyon: bu çizikler nasıl geçer?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
selam millet bu çizikler arabayı aldığımdan beri yaklaşık 10 yıldır var bir operasyon yapılmalı mı yoksa olduğu gibi mi kalmalı. fotoğraf makroyla çekildiği için büyük gösteriyor orijinal de kalem ucu kadar.

[Resim: P7220157_zps3d21ce76.jpg]
İşte beyaz renk arabanın bu huyunu sevmiyorum çürük çizik olan kısım hemen küfü kaydırıyor belli ediyor.
iyice temizleyip lokal boyamalısın büyür yoksa
Aracın renginde rütuş boyası alabilirsin bunu zımparanın ucu ile hafif hafif pası çıkacak kadar kazırsın ve küçük sulu boya fırçası ile nokta nokta rütuş yapabilirsin. En basiti bu.
rötuş boya bunu
https://www.youtube.com/watch?v=DSyA74mb2XA

(24.02.2014, 22:35)kerem11 yazdı: [ -> ]İşte beyaz renk arabanın bu huyunu sevmiyorum çürük çizik olan kısım hemen küfü kaydırıyor belli ediyor.

bende bu yüzden beyazı seviyorum arabanın kusurunu bilmek iyidir Smile
Oraya rütüş yapabilirsin ama rütüş çok belli ediyo kendini ben pek sevmiyorum bu şekilde kışın su gördüğünde küf rengini alıyo en ince pasta ile ufaktan silersen oraları küf lekesi gider siyahlık kalır o şekilde kullan veya rütüş yap sana bağlı.
Hemen hemen her araçta oluyo bu şekilde taş izi vs bu şekle geliyo benim araçda da var 3-4 tane her kış sonu ufak bi parça üstübüye en ince pastadan 2-3 damla koyarım lekelerin üstünden geçerim tamam rütüşden daha iyi duruyo o şekilde bence.
Katılıyorum arabanın herşeyini bilmek en iyisi Smile
Hocam üstünü kapamayın sakın alttan alttan çürür o bölge başıma geldi biliyorum Smile orayı komple kazıyıp zımparalayıp macun atıp boyamanız gerekmekte
Resimdeki yerler kalem ucu kadar ya var ya yok ayrıca ordaki pas sadece leke çürüme yoktur pasta ile üstünü temizleyince temiz sac çıkar kalem ucu kadar.
Taş izi gibi bişey onlar bence pasta atıp bırakmak en etmiz yöntem her taş izi için zımpara macun boya mı atılır yok artık hem macunu mümkün olmadıkca bulaştırmayın araca