Tofas Team

Tam Versiyon: Kaza Yaptım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar bugün kaza yaptım aracı park ederken burnunu yola dogru çıkarınca ormaniyenin motorsikleti bir abim yangına gidiyorlarmış hızla benim araca çarptı allahtan abiye birşey olmadı .benim araçın yönü ters şeritte oldugu için abi önden çarptı motorda park halindeki bir aracın kapısına geldi. kazadan 1 dk sonra polis geldi karakola gittik ifade verdik vs. daha önce kaza yapmadıgım için bu sigorta işlerini vs bilmiyorum sorun şu benim araç bildigim kadarıyla ben haksız oldugum için sigortam karşılamıyor. motorsiklete pek bir hasar yok sadece çamurlugu kırıldı ve stop lambası abiyle biz aramızda anlaştık motorunu yaptıracaktım ama park halindeki aracın sahibinin kaskosu varmış araçta pahalı bir araç bunu serviste sen yaptıracaksın diyor ama sanarım onu serviste yaptırmaya baya bir para gidicek sigortam yaptırsın diyorum sigortadan 2 milyar kadar fark alırlar senden diyor. böyle birşey varmı sizce ne yapmalıyım acil cevaplarınızı bekliyorum yarın benden haber bekliyor araç sahipleri.
Anladığım kadarıyla haksız sen sigortanın artacağı endişesindesin.
Yaşın genç ve araç ile masraflı kaza yaptığın için birdahaki sigortan ödemende artış olacaktır.
Bu rakam o kadar uçmaz. atıyorum 500 liraya yaptırdıysan 650 700 olur. birden bire bin lira iki binlira artış göstermez.
Ben hergün kazalı araç götürüyorum sağa sola teslim ediyorum kimseden sigorta konusunda böyle bir artış olduğu konusunu duymadım.

Eğer kenarda köşede paran varsa sigortayı bulaştırma kendin ödeyip yaptır.
Masrafı ne kadar tutacak tanıdık kaportacın yokmu. Adamın dediğine bakma sigortan yaptırsa bile serviste yaptırılmayacak o araç sigortanın kendi kaynakları ile yapılacak.. Adam konuşsun dursun,önemli değil.
kazaya sebebiyet vermekten suçlusun aracta tam olarak ne var serviste çok para alıyor bana kalırsa sıgortan karşlsn
Öncelikle geçmiş olsun. Adam senden para koparmanın derdinde sigortadan yaptır gitsin sakın para filan verme.
Sigrtanin amaci karsi tarafa verdign zarari tazmin etmektir. Policeni incele arac basina su kadar diye limit yazar. Sonraki yil sigortani yenilerken hasarsizlik indiriminden yararlanamazsin hepsi o. Eger iki sigorta primi arasindaki fark adamin zararindan fazlaysa cebinden yaptir yok degilse sigorta karsilasin sen ugrasma.
ya yaptırayım dedim adam illa servisinde yaptıracaksın diyor servistede nerden baksan 500 lira alırlar motorada 100 lira harcasam 600 tl benim aracada 400 gider nerden baksan 1000 tl okadar param yok sigorta yaptırsa benim sagdan soldan duydugum kadarıyla sigortayı deldirsem 250 tl fark alıyorlar . iyice kafam karıştı Confused
(23.02.2014, 20:42)brkts18 yazdı: [ -> ]ya yaptırayım dedim adam illa servisinde yaptıracaksın diyor servistede nerden baksan 500 lira alırlar motorada 100 lira harcasam 600 tl benim aracada 400 gider nerden baksan 1000 tl okadar param yok sigorta yaptırsa benim sagdan soldan duydugum kadarıyla sigortayı deldirsem 250 tl fark alıyorlar . iyice kafam karıştı Confused

sigortanın anlşmalı yerleri vardır adam servis diebilir serviste bu anlşma yoksa cebnden alırlar parayı burda sende diceksnkı bnm param yok ister anlşmalı yerde yaptr ister yaptrma bu oyuna gelme çünkü sigorta şirketi o kişinin hesbına para yatrack vermez sanada geri bnm aracı yaptrmştm çünkü ordan biliyrm Smile
çok teşekkürler arkadaşlar cevaplar için yarın bir sigortacımla görüşeyim ona göre hareket edeyim en iyisi bu kazada birşey anladım boş tenekelere biniyomuşuz bana çarpan motorun bir çamurlugu kırıldı benim araç pert tampon kırıldı panjur kırıldı far kulakları kırırldı radyatör ezildi şasenini ucu yamıldı .
Sigorta şirketi karşı araç sahibine ücret ödemez. Aracı yaptıracağı yer ile irtibat içerisinde olup oraya parça ve işcilik ücreti sağlar.
Burada önemli olan nokta ise yaptırılan yerdeki ustaların dürüst davranmasıdır. Ancak bu şu zamanda imkansız birşey sigortadan en çok para koparan yerler tamirhanelerdir. 200 olan işçiliğe 300 350 yazar bozulmayan parça varsada bozuk gösterir raporu öyle tuttururlar. Bunlara dikkat edilmesi gerek.

Sen olayın peşini bırakma sigortana yaptırsan bile takip edip.
(23.02.2014, 20:55)brkts18 yazdı: [ -> ]çok teşekkürler arkadaşlar cevaplar için yarın bir sigortacımla görüşeyim ona göre hareket edeyim en iyisi bu kazada birşey anladım boş tenekelere biniyomuşuz bana çarpan motorun bir çamurlugu kırıldı benim araç pert tampon kırıldı panjur kırıldı far kulakları kırırldı radyatör ezildi şasenini ucu yamıldı .

sana vuran kişide yavaş vurmamş normldr plastklrn kırlmsı vurnda pek değiişlde vurulanda çok hasar olr bnde motrla brodveye vurmştm 60 70 le aracın önu pert olmştu gerçi bnde pert olmşum 1 ay hastanede yatınca aklmz başına geldi Smile
Sayfalar: 1 2