Tofas Team

Tam Versiyon: Anfiden Anlayan Varsaacil baksın lütfn
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arabaya Anfi Bağlıcam Ama Bu Konu hakkında hiç bir fikrim yok bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim

Teypin Arka Bölümü
[Resim: 1PxMNI.jpg]


Anfinin Teype Giden kablosu ( en çok kafamı karıştıran şey rca kablosu galiba yanında birer küçük kablonunda olması resimde görünüyor)
[Resim: 2lQdku.jpg]


Anfinin arka bölümü hoperlöre ve aküye giden kısım

[Resim: 3PTB7O.jpg]


bağlantı hakkında yardımcı olan arkadaşlara tşk ederim şimdiden
Rca kablosunun yanindaki kabloyu teybin arkasindaki kablolardan remote yazana baglayacaksin , teybin arkasinda sabit rca girisi yoksa elinle tuttugun rca girislerinede amfiden gelen rcalari baglayacaksin.
Forumda aratıp bulabilirsiniz.
Buradan bakarak anlarsınız neyin nereye bağlanacağını anlamadığınız birşey olursa sorun.

http://www.tofasteam.com/Konu-araca-ses-sistemi-baglama-resimli-anlatim.html
rca kablosundaki 2 kafalı kısım teybin arkasındaki rca çıkışına takılacak.4 kafalı kısımda amfiye. ortada bulunan ince kablo teybin remote çıkışına (bazı teyplerde otomatik antende yazıo) takılacak amfi tarafında ise amfiye göre değişio ama genelde +12 ile - nin ortasında bulunan rem girişine takılacak.dikkat etmen gereken aküden aldığın kabloya kesinlikle sağlam iş görür bi sigorta takman ve elektrik kablolarının sağlam kalın kaliteli olması gerekio.
RC kablolarını teypten cıkan ( kırmızı- beyaz ) rca cıkıslarına tak.
Amfıden en az 8GA guç kablosu olsun eğer yenı alacaksan 16GA al sistemı güçlendırırsen ılerde bır daha almak zorunda kalma,
Ayrıca anfının Saşı kablosunu sakın resımlerdekı gıbı Ince kablo kullanma çunku onemlı olan SAşedır SAşi kablosuna daha fazla güç bıner.

akuden çışa sıgorta tak. amfının + gırısıne tak/ teypten cıkan genelde mavı renglı kablodur resımdede mevcut tetıkleme ucunuda amfının guç gırısı ve cıkısının ortasına "rem" yazar bağla onun okadar onemı yok 0,75 kablo ılede bağlaya bılırsın. Sonra boyadan arınmıs bır yere şası kablosunu bağla aracın her hangıbır metal kısmına ama ıyı sabıtle sallanmasın.


Anfıne sadece bas bağlıyacaksan koprule yanı ıkı cıkısa bırden bırının + sını kullan dıgerının - sını.

ayrıca hoparlor bağlıcaksan hoparlorlerın Wat cıkısına bak eğer amfının vermış olduğu değerden az ıse ıkı hoparloru tek cıkısa bağla hoparlorlerı yakmamak ıcın.

gerıye sadece ses ayarı kalmıstır. Onuda anlayan bır arkadasınla veya kendı zevkıne gore anfı uzerınden ayrlaya bılırsın tabı yapmadan once teybını bas ayarını -7 ye ve tız ayarını 0 a getırmen ses kalıtesını ayarlamak ıcın onemlı bır unsurdur.

kolay gelsın
Cevaplarınız için teşekkür ederim galiba anfinin sigortası yanmış aküden + alınca hiç ışığı yanmıyor