Tofas Team

Tam Versiyon: xenon bağlantısı hakkında böyle yapsam sorun olur mu?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamun aleyküm bu Xenon ları direk farların bağlandığı gibi bağlasam bi sorun olur mu? araya sigorta falan koymama gerek var mı? normal far ampülüne gelen + ve - kablolarını xenon beynine giden + ve - kablolarına bağlayacam bi sıkıntı olur mu yoksa ek olarak birşey bağlamam gerekir mi? Teşekkür ederim cevaplara şimdiden.
Arkadaş sadece ampüllerden bahsediyor sanırım.
Olmaz kardeş o şekilde. Normal ampul haricinde hiçbir Xenon ampulü direkt artı eksi vererek çalıştıramazsın.
Far rolesi far rolesinden balastlara balastlardan ampullere gidecek başka türlü çalışmaz yanmaz ampuller...

Bazı Xenon kitleri içerisinde araca uygun soketler bulunuyor, aracınızın soketlerini kablolarını kesmeden biçmeden direkt takarak balastlara elektrik verebilir ordanda ampule verirsiniz. Dediğiniz şekilde sadece ampul olarak çalışmazlar.
Cevaplar için teşekkürler sadece ampul degil motoruda var iki tane motora gelen kablo +ve- bunlar arabanın kendi far soketine uyuyor takıyorum ve açtığımda az bi ışık veriyor ve sürekli yanıp yanıp soner gibi oluyor.direkt aküye bağladığımda herşey normal gözümü alıyor Big Grin emre abinin deği gibi direk akuden çekmem gerekiyo buda uzun iş yakında bi tofaş alacam sanırım Allahın izniyle ona takırım Big Grin tekrar teşekkürler cevaplar için.
Direkt aküden çekmiyorsun zaten Xenon bağlantı kiti içerisinde aküden Artı araçtanda şase alacak şekilde kablo uçları mevcut. Onlar olmadan direkt aracın mevcut far tesisatına artı eksi bağlarsanız kısık yanması normal.

Sadece bir tarafın soketinden sinyal alması için bağlantı yapılacak geriye kalan artı ve eksi akü ve araç üzeri şaseden alınacak. Tabiki uzun kısa olayı varsa tesisat kablosu üzerinde ayırıcı rolede olmalı..
Elindeki kit H4 mü H7 tek devre kısa hüzme olanlardan mı resim ekleme şansın varsa eklersen daha net konuşuruz
(13.02.2014, 23:37)GyRFaLCoN yazdı: [ -> ]Direkt aküden çekmiyorsun zaten Xenon bağlantı kiti içerisinde aküden Artı araçtanda şase alacak şekilde kablo uçları mevcut. Onlar olmadan direkt aracın mevcut far tesisatına artı eksi bağlarsanız kısık yanması normal.

Sadece bir tarafın soketinden sinyal alması için bağlantı yapılacak geriye kalan artı ve eksi akü ve araç üzeri şaseden alınacak. Tabiki uzun kısa olayı varsa tesisat kablosu üzerinde ayırıcı rolede olmalı..

Anladım teşekkür ederim artı yı o kablodan alıp eksiyi şaseden alacaz bi nevi amfi bağlantısı gibi.

(13.02.2014, 23:44)Falcon417 yazdı: [ -> ]Elindeki kit H4 mü H7 tek devre kısa hüzme olanlardan mı resim ekleme şansın varsa eklersen daha net konuşuruz

abi resimler burada bununla ilgili bi konu daha açmıştım Smile

http://www.tofasteam.com/Konu-xenon-kit-10901.html
Ampuller h7 ye benziyor.Uzun kısa durumu yok. Siz artıları far tesisatındaki artıya bağlayın eksiyide şaseden alın, yolu kısalacağından biraz daha canlı yanar.
Ses geliyor demişsin normaldir ama fazla geliyorsa ampul içerisindeki gazın ömrü azalmış demektir. Bir süre daha idare eder sonra kırpışmaya başlar.
H7 xenon kit elindeki tofaşta ancak sise takılır ya da çift bölme farların kısa olanına mercek ile kullanılabilir far sisteminde röle olması gerekli onun için sıkıntı çıkarıyordur
Teşekkürler.