Tofas Team

Tam Versiyon: Zamanı Gelmedimi.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Selamun aleyküm forum arkadaşlarım bu konuyu sohbet etmek amacı ile açtım görüşlerinizi öğrenmek istedim Arkadaşlar öncelikle tofaşk hastalığı ne yaparsak yapalım bitmez ama değinmek istediğim konu türkiyedeki tofaş kuş serileri artık %95 i bitik durumda ya kazalı ya değişeni var yada çürükleri başlamış artık insanlara genel açıdan sorun çıkartıyor forumdaki arkadaşlarım üzerine alınmasın arabalarımıza gözbebeğimiz gibi bakıyoruz ama tofaşlar piyasada artık dolancırılık aracı gibi görünüyor kaportacılar 2 boya bir makyaj yapıp ölmüş araçları piyasaya tekrar cıkartıyor bunu alan insanlarında canı yanıyor bu söylediklerim illahaki tofaş için geçerli değil ama türkiyede %70 tofaş caddelerde bu nedenle sömürgecilik sektörü gibi geliyor artık bana müzik sistemiydi basmasıydı vs vs sanayiye gittiğimizde aracın arzası 50 tl ise 100 tl fiyat biçiyorlar tofaşçılara uzun lafın kısası milletin canı yanmasın artık bence 98 model hatta 2000 model aşşağısı bütün araçlar trafikten çekilsin (vermek isteyenler sadece) 88 model aracı olupta 2014 araçtan temiz olanlar için söylemiyorum saygılar.
şahsen sana katılıyorum bende şahin vardı sattım doğan aldım allahıma çok şükür kaza bela yaşamadım yaşamam da inşallah.ama şahinle ve şu an ki doğanımla 2 kez savruldum ki hele doğanla yaptığım şeyde yaşadığıma şükrediyorum yerler hafif kaygandı virajda arkayı savurtdu direk zor topladım uçurumdan uçuyordum az daha.her neyse diyeceğim şu ki güvenlik yok süspansiyon yok fren sistemi güvenli değil.tamam hastalık bi yere kadar ama sanayiiden çıkmıyorum tofaşla tanıştığımdan beri.doğan aldım temizdir diye aracım cidden temiz ama bunda bile sorunlar bitmiyor.artık soğudum ve bir daha tofaş almayı düşünmüyorum bunu satarsam.arkadaşlar kimse üzerine alınmasın da hastalık da bi yere kadar.niyetim aşağılamak falan asla değil bana tofaşçıcın diye aşağılamaya kalkanlarla her şekilde hakkımız korurum her şekilde bizi savunurum ama gerçekler ortada arkadaşlar..lütfen kimse yanlış anlamasın.
haklısın kardeşim benimde başımdan geçmedi değil tofaşın ürettiği tipo tempralarda bile güvenlik var artık polisler tofaştan başka araba durdurmuyor insanın zoruna gidiyor ekmek kapısı gibi resmen egzos 378 tl ceza hız zaten yapılmıyor bilmiyorum bi yasa çıksa veya yeniden güvenlik paketli üretilse yine herkez alır ama inan insana güven vermıyor bi noktadan sonra.
aynen öyle kardeşim.güvenlik yok hızlı gitmemek gerek.sıkıntısı çok sanayideki tüm ustalarla tanış oldum tofaş aldığımdan beri Smile aldığım parayı arabaya yatırmaktan bıktım artık Smile
Ben bizim araçların güvensizliğinden korkuyorum ve şu aralar gerçekten çok fazla masraf istiyor ve sıfırdan beri bizde olan bir araç bizim gözümüzü korkuttu.
Evet haklısınız bir noktada güvensiz bir araç ama benim gördüğüm etrafta viraja giren yanlamak vs birşeylerin çabasında , hız yapmaya heves zaten
şehir içinde ana yolda 70le gıdıpde frenler kötü denemez bisiklet olsa durur. Hız yapma gereksinimi duyuluyor yanlış mı düşünüyorum bilimıyorum benim görüşüm böyle.
Ayağımızı yerden kesen bir araç sahibi olmak istemedik mi yıllarca.Olmayacak arabayla olmayacak işler yapılmasına karşıyım.Yani çeşitli haraketler patinaj olduğu yerde dönme v.b.

Ne istediğizimi bilmiyorsak o zaman kullanmayalım bence.Tofaş yıllarca bize bu arabaları dayattı bizde bindik kullandık.Varmıydı ki başka araba Renault 12 vardı birde.Şimdi her taraf çeşit çeşit araba doldu...

Bence Tofaş sahibiysek masraflarınadan yakınmamak lazım.Ben böyle düşünüyorum.Doğru tamirci doğru insanla bu işler tek seferde çözülür.Araba araştırdığımız gibi tamircide araştırmak lazım bence.
irfan kardeşim çok doğru demişsinde bugun kaç tane usta hatır gönül işine 50 tl lik işi 50 tlye yapıyor ayrıca aracın orjinal parçaları dolar üzerinden kur yapılıp satılıyor buda fiyatları çok değiştiriyor yan sanayi parçalar aldı başını gitti örnek veriyorum babamda 1 tane 2005 opel astra var araç kmde 20 krş yakıyor bu devirde hangi tofaş 20 krş yakar hiç yakmıyorum diyen 25 krş yakıyor benzin lpg aldı başını gitti ucuz araçlara biniyoruz ama çıkardığı sorunlardan bahsediyoruz babam astaraya 6 ayda bir periyodik bakım yapıyor max 200 tl veriyor biz 10 tl 20 tl vere vere 6 ayda bin 2000 lirayı geçiyor anlatmak istediğim bu yani birde kurnaz çakal diye tabir edilen parçacı alıp satıcı vs insanlar tofaşları resmen para olarak görüyor sorun burada zaten.
Bende diyorumki herşeyi biliyoruz.Ama vazgeçemiyoruz o yüzden bence yakınmamak lazım.
Tofaş alana kadar elinizde 6-7 bin tl para var daha başka arabalara yönelin hadi bilinmez bir araba olsa hal veririm ama bu arabaların bütün herşeyi biliniyor. ben arabamı sattığımda tofaşa bida bakmıcam demiştim Accent-marea vb araçlara yöneldim. sonuç arabayı alınca bitmiyor bunun dilinden anlıcak adam bulman gerekiyor. ben başka araba alsaydım bu kadar rahat arabayla oynıyamıcaktım heryerine her tarafını söküp takabiliyorum. Kaputu açınca ağzım açık beklemiyorum bu arabanın sorunu ne diye..
sanayi olayına gelirsek her tamir yapan usta olmuş sorun burda. yan sanayi parça ucuz diye bir çoğunuz ona yöneliyor bunun yüzünden iki ayda aynı yer bozuluyor bir kere alın orijinal parça taktırın.
Bu arabaların rakipleri Albea,linea,Accent,focus değil bunu unutmayın altınızdaki arabaların sınırları belli bu sınırları bilerek pedala basın
Sayfalar: 1 2 3 4 5