Tofas Team

Tam Versiyon: Patlatma sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Hayırlı akşamlar arkadaşlar, ben 2000 doğan ie kullanıcısıyım aracımdaki patlatma sorununu bir türlü çözemedik 3 kere buji takımı değişti, buji kabloları değişti, bujiler değiştikten sonra sorun çözülüyor, fakat 15-20 gün süre sonra yine başlıyor araba patlatma yapmaya, acil yardım istiyorum arkadaşlar
Abi bizde de var 2000 şahin 1.6 ie böyle ayağını gazdan çekince arada sırada pat pat diye ses geliyor aynı şeyden mi bahsediyoruz ?
Aynen kardeşim özellikle yokuş aşağı giderken gazı bırakınca pat pat diye ses veriyor, işin tuhaf kısmı yeni buji takınca sorun çözülüyor, fakat belli bir süre sonra 15-20 gün sonra yine başlıyor
avans ayarı yapılırken patlama oluyodu genelde avans ayarına bi baktırın derim
Yeni buji takıldığında sorun çözülüyorsa bujiler yağlıyor olabilir.
Bir başka seçenekte ateşleme sistemi zayıflamıştır her yeni bujide sorun kalksada azıcık kullanımdan sonra tekrar aynı ayara döndüğünde patlatma yapar..
Distribütör,Tevzi makarasınada baktırın.
Avans ayarınız düşük yapılmıştır, gaz ayarı fazla açık olabilir. Birde subab ayarlarınızda gevşeklik olabilir.
Ben patlatma olayını sibob ayarı ile çözmüştüm tabiki bujilerim kablolarım tevzi makaram değişti avans,gaz,karbüratör ayarım yapıldıktan sonraki işlemim o olmuştu.
Hepsini gözden geçirmek sizin yararınıza olur hem topluca bir bakım yapmış olursunuz.. Çıkardığınız Bujilerin durumu neydi ? Tamirciniz söylemedimi size yeni takılan bujiyi neden çıkardığını ??
Bugun bizde gaz ayarına falan baktıracağız 2000 1.6 ie gaz yemiyor gibi sorun çözünür inş
patlama sorunu benimde başıma gelmişti yanlız yolda giderken elektrik kesiyo gibi olup yüksek bi patlama sesinden sonra devam ediyordu sorun distribitördeymiş degiştirdik düzeldi
Bizdeki buji ayarlarındanmış tam ayarlanmamış
(28.01.2014, 17:56)paralelkulak yazdı: [ -> ]Bizdeki buji ayarlarındanmış tam ayarlanmamış

Buji ayarı mı ?
Ne gerek var öyle birşeye arkadaşım buji dediğin 20 lira birşey. Tırnak aralığıyla oynamak sağlıklı değil. Çok Eski bir araba değilki idareten işlem yapılsın 2000-ie'den bahsediyorsun. Bence kısa zamanda yeni buji takımı almalısın Lancia Bosh.
Zaten bujiler yeni alındı yazın olması lazım ağızları genişmiş onu ayarladık
Sayfalar: 1 2