Tofas Team

Tam Versiyon: benzinde stop etme sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaslar konuyu yanlis yere actiysam kusura bakmayin. Aksam yogun trafikte arac hareketsizken ve rolantide sorun yoktu ama hareket halindeyken gaz verdikce motor yigilmaya ve hafiften patirdamaya basladi lpg cok az kalmisti.bende benzinle devam etmek istedim. Biraz yol aldiktan sonra stop etti. Marsa bastim calisti bir kac km sonra tekrar stop etti. Bu sekilde birkac kez tekrarladi. Lpg yi fulledim yigilma ve patirdama kesti ama benzinde stop etme devam ediyor sebebi ne olabilir
Serkan abi bostaykenmi stop ediyo
Yok yurur vaziyette stop ediyor
Bende benzine aldimmi ibre rahatdurmuyo yukselip dusuyo bosa aldigimda direk stop ediyo avans ayari yapildi olmadi usta gaz ayari yapilmasi gerekiyo dedi daha firsatim olmadi gitmeye
Sanayi yolu gozuktu bakalim nekadar sıkısmıs
İstanbuldaki çoğu aracın karbüratörleri sorun çıkarmaya başladı ben bunun sebebini bir haftadır yağan yoğun çiğ olduğundan şüpheleniyorum.
Sizinde karbüratörünüzden olabilir bu durum benzinin bitmiş olmasıda muhtemel olabilir mümkünse bir daha boş depoyla gitmeyin benzin pompası ve şamandıraya arıza verdirir.
Ustanin soledigine gore eger sorunun oysa fazla bisi tutmaz abi. Benzin otomatiginds sorun olabilirmi acaba?
Bahsedilen yığılma patırdama stop etme durumu üzerine birde gaz yememe durumu daha doğrusu gaz verdiğinizde boğulma gibi birşey söz konusuysa büyük ihtimal karbüratördür.
Düzgün bir motor ustasının bakmasında fayda var.
Bir aracın yürür iken stop etmesine imkan verecek bir kaç unsur vardır ayarlar çokta önemli değildir yürür araba başka türlü stop etmez tahminlerimi yazayım sizlerde değerlendirin birde gökhan hocam araç kartal_s 95 model karbüratörlü benzın pompası değilde otomatiği oldugundan depo boşaldıgı zaman arıza verecegını sanmam bilgilendireyim.
1-)Yüksek ihtimal aracınızdaki benzın miktarı çok az benzın otomatiği tam çekemıyor araca yakıt gitmiyor
2-)Benzin otomatiğinizde sıkıntı var tam anlamıyla benzını çekip motoru besleyemıyor.
3-)Aracınızın ateşleme sisteminde bir sıkıntı var araç ateşlemeyi kesiyor.(bu ihtimal çok çok zayıf çünkü böyle bir sıkıntı olsa dahi LPG dede az çok belli eder kendını diye düşünüyorum.)
Benim bilgiğim bir araç yürür iken ya yakıt kesıilir araç stop eder yada ateşleme kesilir stop eder başka türlü ayardan cart curt stop ettirmez çekiş düşer ama devir alan araba stop etmez aniden.
(15.01.2014, 01:14)ßy-YuNuS yazdı: [ -> ]Bir aracın yürür iken stop etmesine imkan verecek bir kaç unsur vardır ayarlar çokta önemli değildir yürür araba başka türlü stop etmez tahminlerimi yazayım sizlerde değerlendirin birde gökhan hocam araç kartal_s 95 model karbüratörlü benzın pompası değilde otomatiği oldugundan depo boşaldıgı zaman arıza verecegını sanmam bilgilendireyim.
1-)Yüksek ihtimal aracınızdaki benzın miktarı çok az benzın otomatiği tam çekemıyor araca yakıt gitmiyor
2-)Benzin otomatiğinizde sıkıntı var tam anlamıyla benzını çekip motoru besleyemıyor.
3-)Aracınızın ateşleme sisteminde bir ***ıntı var araç ateşlemeyi kesiyor.(bu ihtimal çok çok zayıf çünkü böyle bir sıkıntı olsa dahi LPG dede az çok belli eder kendını diye düşünüyorum.)
Benim bilgiğim bir araç yürür iken ya yakıt kesıilir araç stop eder yada ateşleme kesilir stop eder başka türlü ayardan cart curt stop ettirmez çekiş düşer ama devir alan araba stop etmez aniden.


Benim bildiğim dediğin konuları yanlış biliyorsun işte...
Buraya gelip şu arabada bu vardır demiyoruz,söylediğimiz şeyler mevcut ise arıza verir yoksa arıza vermez anladın mı ? Burada ie aracı olanlar karbüratörlü araçların sorunlarını bilmek zorunda olmazlar her araç sahibini kendi aracının motoru içindekiler bilgi sahibi yapar.

Şimdi gelelim senin vermiş olduğun bilgilere..

Bir kere araç ayarsızsa stop etmez demişsin. Peki aracın karbüratör ayarı en kısık durumda ve benzin iletmiyor rolantide zor çalışıyor ve gaza bastığında yeteri kadar benzin alamadığı için hava galip gelerek motoru stop ettiriyor ? Şimdi bu ayarsızlıktan olmadı mı ? ?

Veya tam tersi benzin girişi fazla açık ama yeteri kadar hava girmiyor bu araç boğulmayacakmı ??

Öncelikle bahsedilen sorunu iyi okudun mu sen araç lpg de yapıp daha sonra benzine alınmış. Neden benzin otomatiği sorunlu olsun ???
Benzin otomatiği arızalı bir araç neden patırdama yapsın ??
Benzin otomatiği arızalı bir araç nasıl rolantide düzgün çalışsın ??
Ve benzin otomatiği arızalı araç nasıl benzin otomatiğini arızalamıştır??

Sonra ateşlemeyi kestiğini nereden anladın ?
Araba yürürken boğulan bir araç stop etmeden önce yığılır.
Seyir halindeki aracın stop etme durumu çok nedenden olur en büyük önemide rolantidir. Aracın gaza basıldığında değil debriyaj ile boşa alındığında genelde stop konumuna geçer.
Ateşleme sisteminde sorun olsa o arabanın LPG fulleme sonrası düzelme durumu çok düşük olurdu.
95 s de benzin pompası yerine otomatik olmasını bilmediğim motorun nasıl çalışıp nasıl işlediğini bilmemem anlamına gelmiyor
burada sorunun benzin otomatiğinden çok karbüratör tıkanıklığı veya ateşleme yetersizliği buji yağlaması veya veya diye gider. bunu öğrenmeninde en kısa yolu motor ustasına göstermektir buradan fikir verilir üstünde konuşulur.
Sayfalar: 1 2