Tofas Team

Tam Versiyon: tekleme ve yaprak mikser yardım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar arabam sabahları ilk çalıştırmada maşallah yıllardır ilk basmada alıyor.Yaklaşık 3 haftadır 3 4 km gittikten sonra tekleme yapıyor gaza yüklenince düzeliyor boşa atınca stop ediyor bi kaç km daha gittikten sonra düzeliyor kafayı yedi son günlerde bunu sürekli yaşıyorum.Forumdaki bununla ilgili konuları okudum bi tamirciye gitmeden bi danışmak istedim.
Dün kendim Gaz ayarı yaptım hava filtresini değiştirdim sacın arka deliğini sünger le tıkadım güzelce bantladım beynide ayarladım arabanın gaz yemesi ve çekişi gerçekten arttı ama bu teklemeyi yine yapıyor.Acaba Lpg beyni mi arızalı ??
Bir de bu yaprak mikser olayını düşündüm çimen lpg yi aradım birkaç ustayı aradım Ali bey aracında arıza varsa işe yaramaz dedi burda ki danıştığım ustada güzelce ayarlansa onun verdiği performansı verir dedi gerekirse karbüratörü deleriz dedi kafam karıştı forumda yaprak mikser kullananların %80i memnun gerekli mi gereksiz mi kararsızım.

bi konuda iki şey anlattım doğru mu yaptım bilmiyorm ...
bujilerini sök temizle yada komple buji kablo degiştir en fazla 40 50 tl tutar
benzinde de aynı şekilde tekleme yapıyor mu?
Benzinde daha rahat ve düzenli çalışıyor sadece ikinci kelebek arızalı heralde dipgaz yapınca boğuyor.Buji kabloları dispritör kapağı platin meksefe yeni değişti ama bujiler değişeli iki sene oluyo galiba
Bujilere ve karbüratöre bakılmalı. Gaz beyni kaç yıllık ve markası ne ?

Birde yaprak miksere gerek yok ben 1.5 senedir filan kullanıyorum düzgün ayarlandıktan sonra mikserin kaliteliyse pek farkı yok hatta eğer ayar yapamazlarsa daha da rezil olursun bence mikserde arama sorununu.
walla mimgas olması lazım geçen sene çıkma takmıştım 20 lirayla 80 km yapıyodm gaz 2.67 yken şimdiye kadar bi sıkıntısı yoktu ama şimdi sıkıntı çıktı işte.ama bujileri değiştireyim bakalm düzelecek mi...
dünkü ayardan sonra yaprak mikserden bende soğudum sanki arabanın gaz yeyişi çekişi arttı önemli olan ayar bence de.
Nedir bu yaprak mikser bir bi resmini falan koysada görsek nasıl bişeydir..
(30.12.2013, 20:30)ankilozanspondilit yazdı: [ -> ]Nedir bu yaprak mikser bir bi resmini falan koysada görsek nasıl bişeydir..

arama yap bulursun konuyu kardeşim