Tofas Team

Tam Versiyon: JDM nedir? Hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
JDM Japanese Domestic Market'in kısaltmasıdır.

Türkçesi Japon İç Pazarı...
Yani sadece Japonya için üretilmiş araçlar. Ancak JDM adı zamanla özellikle Amerikada bir marka haline gelip moda olmuştur. Amerikadaki Japon oto kullanıcıları araçlarını Japon pazarlarındaki hale dönüştürmek için bazı evrelerden geçirmişlerdir.
Amerikadaki Japon otolarının genel adı USDM(United States Domestic Market)'dir yani amerika iç pazarı.
JDM ve USDM üretim araçların araçların motor ve dış görünüm dışında da bazı değişik yönleri vardır. Örneğin koltuk, kokpit ya da hız limitörleri gibi..
Zamanla JDM adı modifiye aleminde pastanın büyük dilimini alan Honda'nın ikinci adı olmuştur. Ve artık dış görünüm kaygılarından sıyrılmış, sade kaliteli görünen ancak kaputlarının altı alabildiğine dolu Hondalar JDM lakabına layık görülmektedir.

Jdm kültüründe yurtdışına ayrı ürünler gönderilir. Örnek olarak 2.4 motorlu yüksek emisyona sahip motorlu araçlar Japonya iç pazarında sunulurken, Türkiye gibi ülkelerde gerek vergiler, gerekse benzin fiyatlarından dolayı bu araçların 1.6 vb. motor seçenekli türdeşleri satılmak üzere Türkiye'ye gönderilir.

Jdm araçlarda Sadece motor olarak değil koltuk, kokpit vb. gibi yerlerdede değişiklikler bulunmaktadır.

ALINTI.

Jdm anlamını araştırıken 2 ayrı yerde gördügüm acıklamadır benım gibi bilmeyenlere iyi olur diye düşündüm ayrıca konuyu açıcak yeri burası olabilceğini düşündüm yanlıs ise yeri adminlerimizin dogru yere alacaklarına inanıyorum hayırlı günler diliyorum..
Bilgilendirme için cok sagol
Eminim birçoğumuz merak ediyor ama bilmiyorduk...

falcon-87

Saolasın teşekkürler abim.Smile 131 e yüksek göğüs taksam jdm ci oluruz.Big Grin
Benim jdm örneklerini gördüklerim arasında sarı far şapkası,yani 3000 kelvin tarzı ışık sağlayan ampuller,plakalıklar,çeki demirleri o tarz şeyler geliyor.Türkiye de jdm diye satılanlarda.Smile
Evet türkiyede jdm nin ancak parçaları dönüp dolanıyor ancak bunları görücez hani nerde 2.4 hondalar Smile