Tofas Team

Tam Versiyon: boş termostat ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
merhaba arkadaşlar boş termostat kullananlar var ne zaman kullanılır ve aracın motoruna zararı var duyumlarıma göre boş termostatta su döngüsü çok olduğu için motorda aşınmalar oluyor diyorlar varmı böyle bişey ?
ben boş değil de reno termostatı kullanıyorum orjinale göre erken açıyor yazın sıkıntısız hareret 80-90 arasında kalıyor bayırlarda falan 90a geliyor çok sıkıştırınca. kışın ise 70-75 derecede tutuyor oda kalorifer için yeterli 4. dkkada atlet moduna geçiyorsun Big Grin
boş termostat sakıncalı çünkü sürekli dönüyor su, ısınmadığı içinde çok yakıyor, kalorifer iyi ısıtmıyor, tabi aşınmada fazla olur vs Smile
Boş termostat iyi değil kullanmayın aracın belli bir sıcaklıkta kalması gerek dolu termostat motorda döngüde olan suyun belli sıcaklığa ulaşmasından sonra açılarak radyatördeki suyla sıcak suyun yer değişmesine olanak veriyor boş olursa sürekli sıcak su dolanır araç geç ısınır lpgde çok yakar
Yazlık - kışlık termostat varmıdır? doğrumu pek bilgim yok yoksa tekmidir termostat sürekli duyuyorum ama pekte bilgim yok ayırca bizim araçlarda en randımanlı skıntısız çalışan termostat hangisidir supap ayarına gittigimde değişmeyi düşünüyorum saygılarımla..
(29.12.2013, 14:45)M. Can GÖLGELİ yazdı: [ -> ]Yazlık - kışlık termostat varmıdır? doğrumu pek bilgim yok yoksa tekmidir termostat sürekli duyuyorum ama pekte bilgim yok ayırca bizim araçlarda en randımanlı skıntısız çalışan termostat hangisidir supap ayarına gittigimde değişmeyi düşünüyorum saygılarımla..

Yazlık boş,kışlık da dolu olarak geçiyor.Dolunun da 2 çeşit dereceli olanı var.Biri 79 diğeri de 88 diye biliyorum.

(29.12.2013, 13:25)gkhan yazdı: [ -> ]ben boş değil de reno termostatı kullanıyorum orjinale göre erken açıyor yazın sıkıntısız hareret 80-90 arasında kalıyor bayırlarda falan 90a geliyor çok sıkıştırınca. kışın ise 70-75 derecede tutuyor oda kalorifer için yeterli 4. dkkada atlet moduna geçiyorsun Big Grin

Gökhan şu olayı anlatır mısın nasıl uyguladın?Yazın hararet sorun olur şehiriçi trafiğinde.Eğer bu kadar etkiliyse ben de uygulayayım.
yaz gelince termostat kış gelincede kışlık termostat mı takmak zorundayız şimdi ? devamlı termostat değiştiremeyiz ki.
reno termostatdı derken ??
(30.12.2013, 02:55)akın kurualioğlu yazdı: [ -> ]yaz gelince termostat kış gelincede kışlık termostat mı takmak zorundayız şimdi ? devamlı termostat değiştiremeyiz ki.

Öyle bi zorunluluk yok.Bence boş termostat gereksiz.Yaz-kış dolu termostat takılı olmalı.
Vlla bizim araçta bildiginiz üzere fan yok.Davlumbazlı.Dolu termostat var.Yazın en fazla 92-95 oluyor kışında en fazla 75-80 oluyor.birinci kademede 5 dk çalışınca kalorifer adamın burnunun içini yakıyor o derece sıcak oluyor . Boş termostata gelirsek.Hararet yapan araçlar için yazın tercih edilebilir fakat Motor ömrüni yer.Yaşanmıs bır örnek verelım.Yazın arkadasın araçla buyuk bır düz rampadan aşagıya inerken boşta indik Ve üşümeye başladık.Hararet ibresi 50 dende aşagıya inmişti.Motoru birden sogutuyor cok sakıncalı bır durum.
Sayfalar: 1 2