Tofas Team

Tam Versiyon: Anlayamadığımız Sorunlar...
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar rahatsızlık veriyorum biliyorum kusuruma bakmayın Smile

Sorunumu başlangıçtan sonuna doğru neler yapıldığını ve gün geçtikce nasıl vasat bir hale geldiğini kısaca özetliycem..
Biraz uzun olacak ama hiçbir çözüm bulamadık bakan kişiler şunda sorun var diyip 50 lira alıp gönderiyor. 300 liramda bu şekilde gitti..!!

Durum şöyle;

Aracımda su eksiltme vardı bir ay öncesinde. Birde ışıkta veya trafikte durduğumda nadiren anlık bir sirkeleme mevcuttu.
Bu sebepten dolayı motorcuya gittim. Sağına soluna baktı inceledi etti su eksiltme ile ilgili bir kaçak bulamadığını söyledi.
Silkeleme olayını da anlattığımda bir ihtimal contadan sızıp manifolta damlıyordur diye tahmin yürüttü.. Açıp kontrol etmemiz gerek dediler..

Aracın hararet yaptığınıda göz önüne alarak hemde conta değişimi yapılır diyerek peki dedim.

Motor silindir üst kapağı söküldü contası sıyrıldı ve iki yerinden kaçak tespiti yapıldı. Üst kapağı kucakladığım gibi rektefeciye gönderildim.
Bana sadece kapağın yüzeyinin yapılmasını sibobların ve içlerine gerek olmadığı söylendi.

Komple rektefiye 150 lirayken ben yüzeyi taşlatmaya 50 lira verdim.
Contası su hortumu antifriz motor yağı vs malzemeleride alıp toplatmaya gittiğimde daha önceden farketmediklerini söyleyerek pistonlarda yanma olduğunu sekmanların yağ kaçırdığını söylediler. üst kapak sökme takma 250 TL üzerine 250 daha verirsen diğerlerinide hallederiz dediklerinde devamının geleceğini düşünüp kalsın dedim. Çünkü sekmanlar yapılırsa üst kapağın tekrar rektefeye gidip komple yapılması gerektiğini söylediler.
Birde üstüne alt sekman takımı alınacaktı rahat bir 450 lira daha gidecekti.
Komple bir motor yapacaktık.

Motor toplanıp kapatıldı, tabiki darmadağın bir şekilde eski düzeninden eser yok. Hangi kablo nerden gelip nereye gidiyor belli değil.
Avans ayarı yaparken başladı saydırmaya bir metreye yakın ateş izledik 5 10 dk boyunca egzozdan..

İşimiz bitti paramızı ödedik çıktık.
iki gün sonra tekrar aynı sorunlar baş gösterdi bu sefer aşırı derecede.

Sorunlar;

Araç çekmiyordu
Gaz yemiyordu
İlk gaza bastığımda devir saati terse dönüp kontağı kapatmış gibi stop ediyordu. (Sadece Ara gazı vererek devir yükseliyordu)
Tekrar ustaya gittim ateşleme sistemi sıkıntılı orjinal buji kablosu ve bujileri al gel dedi.
Araç yolda stop ettikten sonra ilk marşa bastığımda marş sıkışıyor. Tekrar kapatıp bastığımda alıyor..
Soğukken motor sesi Hararet göstergesi 90'a gelene kadar Çalışma şekli abartmıyorum tıpkı şuydu. ( https://www.youtube.com/watch?v=uKF2A7ANgeQ ) Motoru Yaptırmadan videoya çekip izleticem sizlere.. İlk zamanlar hoşuma gitsede başıma açacağı sorun büyük olacak gibi geliyor..
Ve patlamayan egzoz, kesicide patlamaya başladı. https://www.facebook.com/photo.php?v=10152074622369693&set=vb.561039692&type=2&theater

1 hafta bu şekilde zor bela kullandım. bugün buji ve kabloları üstüne birde ekstradan tevzi makarasını değiştirip başka bir ustaya göstermeye gittim.

Bu usta ise kapağın tekrar açılacağı ve tekrar masraf edileceğini söyledi.
Ben kapağı tekrar açtırmak istemiyorum ben yaptırdığım ustaya gidip boks maçı yapmak istiyorum ancak o adamında dedikleri aklıma geliyor (biz işimizi yaptık sadece contayı değiştrip kapağı taktık)

Bir başka motor ustasıda subabların sıkı olduğunu karbüratörcüde ayarlatmam gerektiğini söyledi.
Rektefiyeci subab ayarına 50 TL isterken karbüratörcü 100 TL istiyor bu ikisinin yaptığı iş arasındaki farkıda merak etmekteyim.

Zaman ayırıp okuyan arkadaşlara teşekkür ederim bilen fikri olan varsa masraf etmeden nelere bakabilir neleri kontrol edebilirim ?

Saat gibi çalışan arabayı ufacık bir titremeden dolayı haşat hale getirenlere türkiyede usta deniyormuş, bunu bile bile emanet ettik..
En son yaktırıcaklar şu aracı bana Frown
Geçmiş olsun.Malesef ülkemizde eline 2 anahtar alan usta oluyor.Benzinde durumu nasıl yine bu şekilde mi?
geçmiş olsun, bi işten anlamayan insanlar ustayım diye geçiniyor Dodgy

hem subab ayarına 100 ü bırak 50 bile fazla bile denebilir, ben 30 liraya yaptırdım 30 a fazla diyordum Angry bunlar parayı saymayı bilmiyor herhalde
allah yardımcın olsun abi
gel bide ben seni bir ustaya götüriyim ona aktıralım ama bnm anladığım sibobların birinde sorun var arabanın yağ doldurma kapağını açtığında siyah üfleme varmı?
bujileri teker teker çektiğinde araba tekliyormu
ahhhhh eski ustalar babam anlatırdı eskiden mazemeler bukadar yaygın değilmiş usta o parcayı alırmış orjınalı gibi yaparmış şimdiler (bazıları) şu parcacıya git sunu al takarlar bas marşa çalıştı tamm hadi sen yoluna ben yoluma he tam masraf ettik arabamız güzel oldu derken hopp başka yerden koyveriyor kendini ben sormadıkca başka yerine bakmaz , usta sensın bi bak ömrü yaklaşan mazeme varmı yoksa sorunlu mazeme varmı bı bın dolaş cekiş , gidiş nasıl motor durumu nasıl böyle sonradan görmüş ustalar yüzünden arabadan da soğuyor sık sık arza vermesinde cebinide yakıyor sonuçta para kolay kazanılmıyor bazı ustalarda harbiden yapıyor arabayı
Çok geçmiş olsun abi diyecek söz bulamıyorum Allah yar ve yardımcın olsun
Bobin sıkıntısı gibi geldi bana avans sıkıntısı olunca motor kasıyor ayrıca bunlara yönel bence problem ateşleme sisteminde gibi
gökhan abi ,
Araç çekmiyordu
Gaz yemiyordu


bunlar benım arabada da olmuştu benzındede aynı gazda aynıydı araba çalışıyordu ne gaz yıyordu nede hareket ediyordu gaza bassamda sanki rolentede calışıyormuş gibi oluyordu benım sorun distribütör de cıktı inş abi kısa zamanda bu sorunlardan kurtulursun ağız tadıyla arabana binersin
Arkadaşlar cevaplarınız ve geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim çok sağolun.

Nihat hocam Dediğiniz gibi eline anahtar takımını alan motorcu kontrol kalemini alan elektirikci oluyor..

Ferdi kardeşim ben 50 lirayada rağzıyım yeterki sorun çözülsün sorun ondan olduğuna inansam 1 dk durmam ayarlatırım.

Emre kardeşim teşekkür ederim birkaç ustam daha var yurtdışından gelir gelmez ona gidicem. Olmazsa senle iletişimde de oluruz. Daha sonra tekrardan sorunlar baş gösterirse şimdilik işin içinden sıyrılmam lazım.

gkhan adaş usta çok ama para sıkıntı başka ustaya gidersem hayrına yapmayacaklar malesef Smile Dilimiz yandı artık bu ustayı karalisteye aldık reklamınıda kısa sürede yapıcam kendisinin. Siyah duman değilde mavi çıkıyor yanık yağ kokusu var... bir süreliğine Egzoz sanki ateş yakmışın gibi yoğun mavi duman veriyor gaza yüklendiğimde.
Birde motor içinde tahminimce karbüratör civarlarında gaz verdiğim çatırdamalar oluyor sanki yanmayan benzin aniden alev alıyormuş gibi..

Aracı benzinde kullanıyorum regülatörüm arızalı olduğu için. İnanırmısınız bilmiyorum ama 40 TL benzin aldım tam 17 Km yaptım ve bitti..


ö.sefa kardeşim sana sonuna kadar katılıyorum. Ne bir deneme ne başka bir sorun varmı hiçbirşey yapılmadı. Parasını alana kadar dayı dedi sonra eyvallahı çekti bize her gittiğimde başından savar gibi konuşmalar falan tanıdık birde. Tavsiye üzerine gittik tavsiyeyi eden kişiyi salıcam üzerine tüm masrafları ondan alıcam yoksa Smile

Mustafa ustam can damarımdan vurdun beni, kaputu her açtığımda gözüme takılıyor paslı paslı duruyor köşede acaba bu olabilirmi diye içim içimi yemiyor değil.
Seninde verdiğin gazla ilk işim arkadaşın şahinden bobini söküp benim araçta denemek olucak inşallah bununla ilgilidir.
Buji kablolarını taktırdığım usta kaçak var dedi ama kablodan mı bujidenmi bakındı durdu bulamadı. Belkide bobinden gelen elektrik kesik geliyordur..

(29.12.2013, 01:32)ö.sefa yazdı: [ -> ]gökhan abi ,
Araç çekmiyordu
Gaz yemiyordu


bunlar benım arabada da olmuştu benzındede aynı gazda aynıydı araba çalışıyordu ne gaz yıyordu nede hareket ediyordu gaza bassamda sanki rolentede calışıyormuş gibi oluyordu benım sorun distribütör de cıktı inş abi kısa zamanda bu sorunlardan kurtulursun ağız tadıyla arabana binersin
Aynen sefa kardeşim sorunlar bu şekilde bunları göz önüne aldım distribütörü kontrol ettirmiştim ustaya sıkıntı yok dedi.
Tekrardan baktırmakta fayda var tabiki.. teşekkür ederim.
Birde şüphelendiğim karbüratör varki o korkulu rüyam benim. Adam Karbüratörcü arayıp bulucaz temizletmeydi ayardı bide az bulunuyorlar diye artislikti hiç çekilmiyorlar bir o kadarda masraf açıyorlar.
geçmiş olsun hacım, bunları kireçleyip gömmek gerek..Angry aklıma 6. sanayi geliyor Angry
Sayfalar: 1 2