Tofas Team

Tam Versiyon: 20 iralık gazla 57 kilometre
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
arkadaşlar gazı bitirdim biraz benzinle gezdim memlekete gitmeden önce kaç liraya gidiyor diye denemek istedim.burada gazın litre başı fiyatı 3.25 krş.giderken de yollar buzluydu biraz bayarak kullandım mecburen tam memlekete gelirken gaz bitti baktım 57 kilometre.iyi mi yakmış acaba yollar yokuş virajlı.kilometrede ne yakmış ?
35 kurus yakmıs Km de
bende söyleyeyimde halinize şükredin 50 liralık gazla 71 km

burda havalar hep - de ve motor ısınmıyor hiç kısa mesafe kullanıyorum
ben 20 liralık gazla 100 km yapıyorum
bu nasıl olur ya.. bu kadar fark olur mu bunda.. adım atması zarar demek bu..
bende 80tlye 180km gittim
walla yanlış anlamayın kimseye yalan söyleyecek değilim sonuçta az yaksada çok yaksada benim cebimden çıkacak geçenlerde bi arkadaş aradı bizi fabrikaya form doldurmaya götürürmüsün diye götürürüm dedim ne kadar atalım dedi bende yeni fullemiştim depoyu, her fullediğimde aklıma geldikçe göstergeyi sıfırlıyorum km. 1 deydi geldiğimizde tekrar fullersiniz ne kadar alırsa dedim iyi gittik geldik kadran 60 km.de ortalama 110-120'le gittim tekrar aldığım benzinliğe gittik 11 lira aldı arkadaşlarda şaşırdı
Uzun yol gidersem 80 i geçmiyorum çok gerekirse 90 a çıkıyorum ve boşa atarak kullandığımda 30 kuruşa kadar iniyor. Gaz beyni arızalı halen değiştiremedim, değiştirsem belki az daha azaltırım.
Bizim arabalara frkli bi.motormu koymuslar Smile) anlamadim 20 liraya ben 40 50 arasi yol yapiyorum 20 liraya 100 kilomtre cok iyi valla
şu fiyatlarda nasıl 20 liraya 100 km yapıyorsunuz şaştım Smile 30 km si boşta geçerse anca olur
http://www.tofasteam.com/Konu-yakit-tuketimi-hesaplanirken-yapilan-hatalar.html

Konuyu incelerseniz faydalı olur diye düşünüyorum.LPG sıkıştırılmış bir gaz olduğundan fulleme ile yapılan ölçümler genellikle yanlış çıkar. Çünkü her pompanın basıncı aynı değildir hatta aynı pompa dahi olsa gün içinde bir birçok kez değişebilir.Depo şamandıra kesmez vs kimi zaman 32 LT'lik tamamen boş depo 25 litre alır kimi zaman 29 litre alır belli olmaz.Hele 10-20 liralık alımlarda hata oranı çok daha yüksek çıkar.

En temizi depo boşken alırsınız belli bir miktar yada fullerseniz bitene kadar kullanırsınız bitince aldığınız gaz miktarını (TL) yaptığınız yola (KM) bölersiniz Km'de kaç kuruş yakıt tükettiğini bulursunuz.

Tofaşların geneli 100 km'de şehiriçi 12 şehirdışı 9 litre gaz tüketir +-1 LT normal sayılır. Aldığınız fiyata göre hesaplama yaparsanız daha faydalı olur.
Sayfalar: 1 2 3