Tofas Team

Tam Versiyon: termostat doğan slx
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
arkadaşlar 96 doğan slxde hararet göstergesi 50 c 60 c yi geçmiyordu, fan'da açmıyordu... son 1 aydır. ve termostat'ın arızalı olduğunu düşünerek termostat'ı değiştirmeye karar verdik..
termostatın slx radyatör girişindeki boru geniş olan 50 - 55 c de gayet ısınıyordu.

pazar günü arkadaşın Sanayi'de dükkanı var. başladık sökmeye
ilk olarak radyatörden termostata giriş borusunu söktük 1.5lt civarı su döküldü ve sonra termostat'tan çıkan kalorifere giden hortumu çıkardık ardından 2 adet cıvatası var, aman elinizde alet yoksa kalkışmayın. direksiyon tarafını gevşettim. (çok sıkıymış) kalorifer tarafına elin girerse anahtar girmiyor anahtarı sokuyorsun elin hareket edecek mesafesi kalmıyor, neyse biraz çevirdim kopacak belli oldu içi dönmüyor cıvata esniyor, zaten çok kötü bir yerde,
birde bu olay delirtti. ben silindir kapağını sökecektim, arkadaş oksijenle ısıtıp sökeriz dedi..bilen vardır nerede olduğunu düşünün oksijenle ısıtıp ardından su dökerek soğuttuk olmadı.

delirmemek işten değil... bu arada depodan gaz çıkşını muluğu kısarak kesmiştik ve tekrar denedik oksijenle silindir kapağını ve cıvatanın olduğu yeri bayağı ısıttık, silindir kapağında ısıtırken noktalar ve çatlamış gibi çizgiler gözüktü. (bu arada 3.5) bu seffer çok ısıttık kanalda araba arkadaş arabanın altından çeviriyor. (lokmada girmiyor) neyse çıktı.
güzel bir ter attık kapağın çatlamış olma ihtimali cabası
başka kısa bir cıvata uydurduk (13 lokma) m8 (8.8) sertlik
araya sıvı conta sürmedik biraz kazıdık silindir kapak yüzeyini
üzerinden çıkan termostat'ta lancia yazıyordu. bizim taktığımız mita
çıkan termostatın içinden baktığında tam kapalı değildi 1-1.5mm açıklık var ikincisi çıkan termostatın içini çevirerek çıkardım biraz zor oldu yay fırladı gitti aradım buldum yay yokken bile termostatın milinde termostatın içi kutu gayet zor hareket ediyordu yaysız aç kapa çok zor elle.....

yenisini sıvı conta kullanmadan taktık elle sıktık sonra bizdeki lokma zor bir hal girdi sıkarken normal sıktık, ardından radyatör ve kalorifer
borularını taktık yağ kapağının yanından doğru giden borunun uçları paslanıp dökülmüş biraz değiştirmedik topladık son kontrollerimizi yaptık gazı kapatmıştık onu açtık ve çalıştırdık.
radyatöre ve yedek depoya su doldurduk 10 dk civarı çalıştırdık
ısı göstergesi 70 civarları seyrediyordu silindir kapağına gelen su hortumu var biraz şişmiş gibiydi üzerinde plastik cıvatası var hava yapmıştır diyerek gevşettik su geliyordu havasını alalım dedik tamda bilmiyoruz havasını almayı 1500 devir biraz gaz verdik 90 oldu ısı fan devreye girdi dükkanda hava soğuk ve toplamda 4.30dk zamanımızı aldı..su kaçağı tespit edemedik.
ve zaten işimizde vardı..topladık dükkanı 5km falan gittik ısı 75-80 c civarı şimdilik bu şekilde ısı anlamadığım şey radyatörden termostata gelen boru 50-60 c de yine sıcak soğuk olması gerekmiyormu.
hararet göstergesinde oynama yok 70-80 c civarı olması gereken
Bu mu mita taktık termostatı hava yaptımı bilmiyoruz,
bence 85-90 c civarı olması gerekiyor..
havası nasıl alınır, inşallah silindir kapağına bir şey olmamıştır...
şu an bu şekilde 70 - 75 c civarı kalorifer açık yorumlarınızı bekliyorum varsa hatam yardımcı olun....

falcon-87

Hayırlı olsun kazasız belasız İnşallah.AMİN.Nazar boncuğunu da takayım.Abi kocaelinin neresinden.Smile
[Resim: vnsbk.png]
gebze

falcon-87

İyiymiş.Göcükteyim o nedenle sordum.Smile