Tofas Team

Tam Versiyon: yüksek ses açınca subwofer (Bass) kesiyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Öncelikle Selamın Aleyküm. Aracıma ses sistemi bağladım. Kabloları sigortası her şeyi yerli yerinde amfimde basımda sağlam fakat bir sorun var. Teybin sesini birden fazla açınca bass kesiliyor ses vermemeye baslıyor fakat sesi kıstım mı düzeliyor. Kadem kademe sesi yükseltince problem olmuyor ama arada kesildiğide oluyor çok şiddetli bass gelince bu neden oluyor ? Sigortası mı düşük acaba ? Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim... Huh
acaba amfinin şasesi tam iletmiyor olabilir mi yada aküden amfiye giden kablonun sigorta amperi düşük olabilir mi ?
kardeşim çıkış kablolarına bak izolsesiz birbirine yakın kablolar varsa şase yapıo yüksek ses açınca ondan kesilio amfi sigortan ve aküye bağlanan kısımdaki sigortanada bi bak ondada sorun olur
kabloların hiç biri birbirine temas etmiyo zaten güç kablosunu aracın sağından rca kablolarını solundan geçirdim yani temas etmesi imkansız amfi bağlantılarıda sağlam temas yok ama sigortalarda bir problem olabilir. Ben bu amfiyi daha öncede takmıştım böyle bir problem yoktu ama önceki taktığımda güç kablosuna sigorta koymamıştım şimdi ise var ondan kaynaklanıyor olabilir mi ?
Gaini çok açılmış olabilir.Biraz kıs.
gain ayarları ne oluyordu acaba ?
Amfinin üstünde sağ sol çevirmeli ayarlama düğmeleri olur amfiye bak o çevirmeli ayarlardan gain yazanı sola doğru yavaş yavaş düşür ve dene düşürdükce bass daha az vurur ama bassdaki kesilme ortadan kalkabilir.
ama şöyle bir şey var eskiden böyle bir problem yokru ayarları açıktı ve kesme yapmıyordu fakat sigorta kullanmıyordum acaba sigortadan olabilir mi ?