Tofas Team

Tam Versiyon: Soğukken Çalışmama Problemi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar bugün garip bir sorunla karşılaştım.Aracım 4-5 gündür yatıyordu biraz da soğuk yiyince akü iyice zayıflamış.Önceden soğukken motor 2-3 dönüşte çalışıyordu direk gazda.Bugün 2-3 sefer marşa bastım aküyü bitirdim ama çalışmadı.Ardından elektrikçi getirdim takviye yaptık yok çalışmadı bi türlü o akü de bitti Big Grin Gitti bi tane daha getirdi bas bas çalışmadı bi türlü.Boğulmuştur dedik seçici düğmeyi ortaya aldık 1-2 marştan sonra çalıştı stop etti.Tamam çalışır dedik gaza aldık yok yine almadı 2. takviye aküsü de bitti. Big Grin Elektrikçi gitti sıfır 72lik akü getirdi onu.Eskiyi çıkarıp onu taktık bu seferde aynı bas bas almadı bi türlü.En son benzine geçirdik stop ede ede zorla çalıştırdık benzinde.Benzin otomatiği arızalı doğru düzgün pompalayamıyor onun için benzinde bırakmıyordum.Eski aküyü taktık şarjda sıkıntı yok marş da yeni elden geçmişti.

Sıfır akü takıldığında bile marş hızlı çevirmedi hafiften bi yavaşlık vardı.Marşta ve beyinde röle var ayrıca.Bujiler,buji kabloları yeni.Yağ kapalı castrol 20w-50.Şehir Denizli.1-2 gündür geceleri ve gündüzleri baya rüzgarlıydı gece 0ın altında.Daha önce yağla ilgili hiç bi sıkıntı yaşamadım ama bilmiyorum neden oldu.Ardından araç çalıştıktan 10-15dk sonra stop ettim denemek için tabiri caizse yarım marşta çalıştı.2 saat civarı araç üstündeydim biraz şarj etmek için dolaştım.Aküye yoğunlaştım şuan araçtan söktüm eve getirdim arabayı da fazla rüzgar almayan kuytuya çektim.1-2 gün sonra durum nolacak bakalım.
gaz kesici açmıyor olabilirmi ?
Atesleme modulunden yapabilirmi nihat...bakilacak iki kisim var mars yada atesleme

marsta bisi yok diyosun o zaman ateslemeye bak .gelen usta keske bi atesleme modulude getirseymis denemelik
(05.12.2013, 23:43)sendemi71 yazdı: [ -> ]gaz kesici açmıyor olabilirmi ?

Gaz kesici açıyordu çünkü koku geliyordu.

(05.12.2013, 23:51)tituslivius yazdı: [ -> ]Atesleme modulunden yapabilirmi nihat...bakilacak iki kisim var mars yada atesleme

marsta bisi yok diyosun o zaman ateslemeye bak .gelen usta keske bi atesleme modulude getirseymis denemelik

Gelen elektrikçi sıradan sokak aralarında olanlardandı.Akü takviye,marş-şarj bakım o işleri yapıyordu.Açıkçası hiç aklıma ateşleme ile ilgili sıkıntı gelmedi.Motorun yavaş dönmesi düşündürdü.Ayrıca seçici düğmeyi benzine alıp 2-3 marştan sonra çalışınca ateşlemeden yapmaz diye düşündüm.Kullandığım süre boyunca da en ufak bi tekleme-gaz yememe yapmadı rölanti bile 900de sabitti sürekli.Gaz ayarından diye düşündüm ama tanıdık olmayınca rastgele bi ayarcıya gitmek istemedim.

Daha önceleri de soğuk olduğu zaman uğraştırmıyor direk alıyordu gaz ayarını bozacak herhangi bişey de yapmadım.
mars motoru diyesim geliyor nihat.gaz filtresde olabilir...filitresi tikali yolda kalan arbaa ile karsilasmistim daha once
Bence motor yağına yoğunlaş avansını ayarlat kasıyor olabilir birde aracın madem çalışmadı hava filtresini açıp az bi benzin dök sıkıntı çıkarmadan çalışması gerek
ateşleme sistemi elden geçmesi lazım
Hava normal sayılırdı biraz önce çalıştırdım marş yine yavaştı ama sanki sıcak motor gibi anında çalıştı.Araç gazdaydı dün akşamdan yine gazda çalıştırdım aküyü eve çıkarmıştım.

Ateşleme sistemi daha yeni elden geçti 2 yılda bir mutlaka buji değişimi yaparım.Bobin ve dist sağlam. Bugün ya da yarın bi lpg bakımına sokayım o zaman lpg-hava filtre değişimi,sağlam bi de avans ayarı. Akü de değişecek baya zayıf 72-75 amper ne varsa takılacak.

Yağ seviyesini kontrol etmek aklıma gelmedi. Benzin yoktu etrafta aklıma geldi ama onun için yapamadım.
O ismi sansürlü olan marş ta....ı gibi geliyor sorun bana Smile
(06.12.2013, 19:24)umuttuner yazdı: [ -> ]O ismi sansürlü olan marş ta....ı gibi geliyor sorun bana Smile

Big Grin

O problem olunca hiç marş yapmıyor diye biliyorum.
Sayfalar: 1 2 3