Tofas Team

Tam Versiyon: Elektronik ateşleme ve yaprak mikser hakkında sorularım .
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
S.A Arkadaşlar Bende 92 Model Doğan L var. Aracımın motorundan çok memnunum bu zamana kadar hiç bir sıkıntı çıkarmadı bana tek şikayetim yakıtı çok yakıyor o yüzden site içi biraz araştırmalarım sonucu yaprak mikser ve elektronik ateşleme dikkatimi çekti ikiside yakıtı azaltıyor motoru güçlendiriyor. Ama elektornik ateşlemede bir kaç şey kafama takıldı Doğan L de elektronik ateşleme varmıdır ? Bir konuda gördüm "2.Ateşleme Tipi Platinli Ateşlemenin Elektroniğe Çevrilmiş Tipi 1983-1992 Model Doğanlarda kullanılmıştır." Yazıyordu elektronige çevrilmiş tipi deyince kafam karıştı.yani benim taktırmama gerek varmı taktırsak çok bir katkısı olurmu ?

Bu tip ateşleme taksak ?

[Resim: 84683775h22.jpg]

Birde bu yaprak mikseri heryerden bulabilirmiyiz yoksa sadece çimenotolpg de mi var her usta takabilrmi ?
Zaten çok yakan arabaya az yaktırmak için modifikasyon yaptırmak mantıklı mı ? aracın doğan l ise elektronik ateşleme herhangi bir değişikliğe gerek yok
Aracın p.ç motorsa subap ayarın bozulmuştur bunların nalet tek sıkıntısı bu başka yerde arama
A.s Seninle aynı tip motora sahip 92 şahinde ilk önce yaprak mikseri aldım ve tavsiye ederim parasının hakkını fazlasıyla veren bir ürün. Düzgün takılıp güzel ayarlanırsa yakıtın düşer ve performansta kazancın olur. Motor kompresyonun iyiyse agresif bir ayar ile bile max 35 kr yakar daha fazlasını yakmaz tabi motorun ve aracın yürüyeninin durumu önemli net rakam vermek doğru değil. Elektronik ateşleme işine gelince evet senin aracında elektronik ateşleme var senin attığın 94 model ateşlemeyi de daha sonra ekledim aracıma yakıtta az bi azalma oldu fakat senin aracında gereği olacağını düşünmüyorum. Platinli olmadığı için ateşleme voltajı idealdir ve durduk yere avans ayarı bozmaz. Yani platinliden dönüş yapsaydın buna yakıtta fark ederdi ama zaten elektronik ateşlemedir sendeki de bi fark olacağını düşünmüyorum.Sendeki bu sistemde distribitör kapağı,tevzi makarası,buji,buji kablolarını her 10.000 kmde yenilersen yakıttan tasarruf edersin. Ayrıca tasarruf ve çekişi etkileyen ilk faktör avans ayarıdır. Düzgün bir avans ayarı da yaptırmanı öneririm.
eyw hocam yakın zamanda baktıracam avans ve subap ayarına. yaprak mikser takıcam çimen otolpg denmi almak gerekiyo ve her usta takabilirmi bizim buralarda pek işten anlayan adam yokta .
Subap ayarını unutmuşum Mustafa hatırlatmış sağolsun Smile izmir çimen lpg den almanı tavsiye ederim. Aslında takması kolay sende takarsın kolayca ama işi kitapçığındaki gibi harfi harfine yapman lazım verim alabilmen için. Sitede takması ile ilgili konular var. Güvenebildiğin bir usta varsa ona da taktırabilirsin ama başında durup neyi nereye taktıracağını söylemelisin yoksa "şu conta işe yaramaz,şu vida işe yaramaz" deyip takmıyorlar içinde kitapçığı çıkıyor. Düzgünce takıp paketten çıkan contaları ve vidaların hepsini kullanırsanız bi sorun olmaz
http://www.tofasteam.com/Konu-yaprak-mikser-montaji-resimler.html?highlight=yaprak+mikser+montaj
*****
Taktırırken dikkat edin karbüratör kesinlikle sıcak olmasın yoksa ilk sökmede yamulur.
Eyw hocam çok sağolun. Kusura bakmayın cahillik başa bela Smile