Tofas Team

Tam Versiyon: LPG Gaz Kesme Stop Etme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar abimin 1992 Toyota Corolla sı var. Yaklaşık 2 aydır falan kronik bir problem oluştu arabada. Şimdi araba yolda normal gidiyor giderken gaz bitiyormuş gibi gaz kesiyor ve stop ediyor. Benzine geçiriyoruz normal çalışıyor ama benzinden gaza geçmeye çalıştığımızda geri gaza geçmiyor. Aküden kesiciye elektrik verdiğimiz zaman gazda çalışmaya başlıyor. Bazen sabah ilk çalıştırmalarda da yapıyor bunu yani marşa basıyosun basıyosun ama araç gazda çalışmıyor.

-LPG elektrik tesisatı komple değişti
-LPG gazdan benzine benzinden gaza geçen düğme değişti
-Gaz kesicisi değişti ve eskisi gibi lovato takıldı
-Kesiciye röle atıldı (daha güçlü çalışsın diye)
-Regülatörün altında bi bobin vardı o komple elden geçti

Ama sorun hala aynı şekilde devam ediyor düzelmedi. İşin enteresanı bunu her zaman yapmıyor, araba iş gereği her gün kullanılıyor, 2 hafta sorunsuz biniliyor ama kafasına bir esiyor bir iki gün boyunca yapıyor bu sorunu sonra tekrar düzeliyor yine uzun müddet sorunsuz gidiyor sonra tekrar yapıyor. Artık kafayı yeme derecesine geldik parça parça komple LPG tesisatı elden geçti nerdeyse. Başına gelen yada bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
araba toyata corolla japon arabaları benım bildiğim ve kullandığım kadarıyla karadüzen lpg yi sevmezler .
Tecrübe olarak Subaru arabam vardı gazda her zaman dengesiz çalışırdı. Kesicilere bakıldı lpg beynı bozukmus değiştirdim düzeldi kesiciyle roleyle fazla uğraşmadım ama lpg beyninden bobin kablosuna sarılan bir kablo var onu kontrol et derim genelde benım subaru ondan arıza veriyordu.
Anlıyorum Halil abi. Aracı 2004 te aldık aldığımızda hiçbir sorun yoktu, nezaman ki tank tarihi dolmuş diyip tesisat değişince olan oldu, eski beyni lovatoydu gittik atiker taktık başımız beladan kurtulmuyor Blush İki sene oldu tankı tesisatı değişeli iki ay öncesine kadar hiç sorunu yoktu, bu sorun bir patlak verdi çözemedik gitti gezmediğim usta kalmadı hiçbiri hiçbişey bulamadı. Zaten şuan değişmeyen bir beyin kaldı bugün onuda değiştirecem artık çünki şehirler arası yola çıkıyoruz aşırı sıkıntı veriyor. Dediğin o bobin kablosu değişti bobin elden geçti ama yine aynı malesef Frown
baya km yapıyosunuz o beyin gitmiştir bence birde karbratör lü ise karbratör temizliği yaptır

şu videoya bak anlarsın
http://www.youtube.com/watch?v=B5s6mSln6P8
Çok teşekkür ederim abi, bugün gerekeni yapacam artık Smile Zaten atikerin eski beyinlerindendi şuan üzerindeki çok bile dayandı arabanın yaptığı yola karşı Smile Lovato beyin taktıracam bugün bide önerin üzere karbüratörü bi temizletecem Smile
rica ederim ne demek kardeş
Akünün - kutup başından sağlam şase alın. Eğer tankta kesici var ise. Oraya giden kabloyu da iyi takip edin. Eğer tankın üstündeki kit şaseyi tank tan alıyor ise. onuda sağlam bir yerden alın. Araç hareket ettikçe tank ufak olsa da oynayıp şase kesiyor olabilir.
kardeş benim araçta yapıyordu benim araç doğan slx belki ondanda olabilir ateşleme rolesine baktır . gazda stop ediyordu benzınde 10 dk sonra çalıluıyor gaza geçince sıkıntı yapıyordu.
Arkadaşlar uzun bir aradan sonra bir anlık bi sinir kriziyle başka bir ustaya götürdüm aracı, sorunu aynen anlattım. Atiker denen lanet marka beyin yüzünden olmuş neolduysa, 145 TL ye Lovato beyin aldım taktım, beynin altındaki bobin işlevini iyice yitirmiş bu yüzden elektriği tam alamıyor ve gazı açamıyormuş birde beyin aşırı yıprandığı için o gazı kesme olayını yapıyormuş. Allah a bin şükür sorundan eser kalmadı.
Yunus yukarda kesiciye röle takıldı demişsin bu röle hem beyni hem lpg kesicisini açarsa daha sağlıklı olur umarım sadece lpg kesicisine takmamışsınızdır çünkü asıl beyni çalıştırması lazım rölenin
Beyin değişimini iyi yapmışsınız yerli üretim malzemeler böyle işte çin malı gibi uydurma tamamen kumar ne çıkarsa bahtına marka tercihide yerinde olmuş güle güle kullan Wink
Sayfalar: 1 2